Actualitate

Școala de olărit va începe în octombrie! Cum vor arăta primele obiecte ce vor fi meșterite în atelier

Prima școală de olărit va funcționa începând cu luna octombrie la Aluniș, iar acolo pregătirile sunt în toi. Inițiatorii proiectului menit să reînvie tradiția olăritului au făcut publice primele schițe pentru obiectele ce vor fi meșterite de primii cursanți.

”Deși Județul Buzău are o tradiție milenară în ceea ce privește olăritul, atelierele dedicate sunt de mult prea mult timp închise. Vrem să vorbim cu mândrie despre ceramica de Colți și să îi redăm locul meritat ceramicii buzoiene. Școala de olărit, un proiect ambițios care își propune să reînvie ceramica buzoiană și să îi dea un nou viitor, este în plină desfășurare. Lucrăm intens la construirea casei de rezidență a școlii care va funcționa ca atelier de olărit, rezidență pentru artiști și spațiu de desfășurare pentru tabere de artă, workshop-uri și cursuri”, a anunțat inițiatorul proiectului Iulia Sîrbu, coordonator Aluniș Art Center.

Deschiderea școlii este doar un pas, inițiatorii proiectului dorind să introduce ceramic de Colți în circuitul comercial prin organizarea de tabere, ateliere, cursuri de calificare și expoziții.
Pe de altă parte, prin reînvierea acestui meșteșug coordonatorul Centrului Aluniș dorește și crearea unei atracții turistice, mai ales că obiectivul face parte din Ținutul Buzăului, o zonă turistică extrem de valoroasă pentru Buzău și România.

”Casa Olarului este gândită ca o atracție turistică în sine care va atrage vizitatori numeroși în zonă și crea condițiile propice dezvoltării și altor business-uri locale, a spus Iulia Sîrbu.

Până la terminarea casei de rezidență a școlii, Școala de olărit va funcționa temporar, începând cu 1 octombrie 2021, în spațiul Centrului de Artă Aluniș.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian