Actualitate SĂNĂTATE

SCADE RATA DE INCIDENȚĂ A CAZURILOR COVID ÎN MUNICIPIUL BUZĂU. Orașul ar putea reveni în scenariul galben. Când va fi luată o decizie

A scăzut semnificativ rata de infectare cu coronavirus la nivelul municipiului Buzău. În ultimele zile, numărul cazurilor a fost într-o continuă scădere, astfel că marți, Buzăul are o rată de 2,84 la mia de locuitori.

Cu 370 de cazuri pozitive înregistrate în ultimele 14 zile, municipiul Buzău are, pentru a treia zi consecutiv, o rată sub 3 la mie, care ar permite ridicarea restricțiilor specifice scenariului roșu. O decizie în acest sens, însă, va fi luată abia zilele acestea, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni și va analiza situația epidemiologică la zi. Joi, 22 aprilie, se împlinesc două săptămâni de când municipiul Buzău se află în scenariul roșu.

“Odată cu intrarea în scenariul roșu, o localitate stă în scenariul roșu timp de 14 zile. Reevaluarea se face în cea de-a 14-a zi. Dacă atunci nu mai depășim 3 la mie, atunci revenim în scenariul galben. În ultima săptămână am avut valori oarecum constante ale numărului de infectați cu coronavirus, și, din acest motiv, am fost poate o zi în roșu, o zi în galben, însă 14 zile stăm în scenariul roșu. Pe de altă parte, tot în ultima săptămână observ un trend descendent la nivelul județului Buzău. Aștept ca joi să fim în scenariul galben și să revenim la normal.”, a declarat la Focus Tv, prefectul Silviu Iordache.

În scenariul roșu au rămas, în afară de Buzău, alte 3 localități din județ: Gherăseni, cu rată 5,22, Chiliile 4,12 și Florica 3,38 cazuri la 1000 de locuitori. Iar în scenariul galben sunt 17 localități care au rată peste 1,5 la mie.

Județul Buzău are marți, 20 aprilie, o rată de incidență a cazurilor COVID de 1,62 la mie.