Actualitate

Scandalul din PSD Buzău s-a mutat pe Litoral. Social democrații buzoieni au încercat să-l curme stând cu picioarele în apa rece

Conflictele interne din organizația județeană a PSD continuă, deși liderii filialei social-democrate buzoiene fac eforturi pentru a le estompa. La finalul săptămânii trecute, la Mamaia, fruntașii pesediști i-au convocat la o întâlnire informală pe primarii PSD din județ, dar și pe parlamentarii de Buzău.

A fost o ocazie care a scos, din nou, la iveală tensiunea care există și care trenează de luni bune între primarul Buzăului, Constantin Toma, șef al organizației municipale a PSD, și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, lider executiv al filialei județene. Acesta din urmă a făcut tot posibilul să nu se întâlnească față în față cu primarul Buzăului, plecând de la întâlnire cu câteva ore înainte ca Toma să ajungă la Mamaia.

Și pe parcursul întâlnirilor s-au petrecut momente care denotă o stare latentă de tensiune în partid.
Surse jurnalistice prezente la eveniment ne-au relatat că, de exemplu, primarul Constantin Toma a băgat iarăși ”bățul prin gard” și a cerut o soluție pentru „a se aloca mai mulți bani pentru municipii, care sunt motorul Economiei”, fapt care i-a indignat pe primari, dar mai ales pe cel din Valea Salciei, Marian Mușat. De altfel, acesta nu s-a abținut, ci i-a oferit o replică acidă edilului șef al Buzăului.

Spiritele s-au calmat doar atunci când liderul național PSD, Marcel Ciolacu, a intervenit împăciuitor.

Aceleași surse ne-au mai relatat că primarii din teritoriu au asistat amuzați la mai multe gafe ale deputatului Laurențiu Țepeluș, care i-a confundat pe unii dintre cei prezenți la întâlnire, semn că Țepeluș e departe de a cunoaște activul de partid din județ.

Sursele citate ne-au mai precizat ca scopul întâlnirii de la Mamaia a fost, totuși, acela de a-l acomoda pe senatorul Lucian Romașcanu, noul interimar al organizației județene PSD Buzău, cu social – democrații din teritoriu.