Actualitate

SCENARII ȘI SIMULĂRI PENTRU ANUL ȘCOLAR 2020-2021! Cum vor învăța elevii din 14 septembrie

E agitație mare în școlile din Buzău unde directorii și profesorii pun pe hârtie scenariile după care pot fi reluate cursurile de la 14 septembrie. Se fac planuri peste planuri, se reorganizează clasele astfel încât între bănci să fie distanța corespunzătoare, se realizează circuitele după care să se poată face accesul copiilor în școli, astfel încât riscurile să fie cât mai reduse cu putință.

La Școala Generală nr. 11, acolo unde sunt 2000 de copii, conducerea școlii militează pentru ideea ca elevii de clasa I-a și de clasa a VIII-a să fie prezenți tot timpul la școală.  Pentru celelalte clase, se va alege sistemul hibrid: în clasă vor fi 27-28 de copii iar ceilalți, acolo unde efectivul depășește acest număr, vor participa la ore din fața calculatorului.

Directorul Școlii nr. 11, Aurelian Poterașu

La Școala nr. 11 copiii vor purta măști iar cei care nu le suportă, viziere. Varianta montării de panouri de plexiglas în clase este exclusă.

Directorul Școlii nr. 11, Aurelian Poterașu

La Școala nr. 5 sunt 400 de copii. Aici, conducerea școlii spune că nu s-a decis încă modul în care se vor desfășura cursurile.

Director Școala nr. 5, Nicoleta Sarafolean

La Școala nr. 7, cel mai probabil, elevii din clasa pregătitoare si de a VIII-a vor veni la cursuri zilnic în clase. În cazul celorlalți copii, încă se caută cea mai bună și sigură soluție. 

Director Școala nr. 7, Marilena Urmuzache

În ceea ce privește prima zi de școală, venirea copiilor și a părinților se va face etapizat, după un program bine stabilit astfel încât să se evite aglomerația specifică fiecărui debut de an de școlar.

Director Școala nr. 7, Marilena Urmuzache

Institutul Național de Sănătate Publică va prezentra săptămâna viitoare, pe 7 septembrie, situația epidemiologică a fiecărei localități în parte. În funcție de rata de infectare cu noul coronavirus a populației din fiecare localitate în parte, școlile vor trebui să prezinte Comitetului Județean pentru Situații de Urgență planul după care vor putea fi reluate cursurile de la 14 septembrie.