Actualitate

SCENARIUL GALBEN. 15 mii de elevi din Buzău învață, de astăzi, online

O parte dintre elevii din municipiul Buzău vor învăța, de luni, de acasă, din fața calculatoarelor, pentru că la nivelul municipiului reședință de județ rata de incidență a depășit, vineri, pragul de un caz la mia de locuitori. Dacă sâmbătă, rata de îmbolnăvire a scăzut sub acest prag, duminică a urcat la 1.05 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.
Cu aceste valori date de  incidența îmbolnăvirilor cu coronavirus, școlile din Buzău se vor afla în următoarele 2 săptămâni în scenariul galben. Asta înseamnă că vor merge efectiv în bănci preșcolarii, elevii din clasele I-IV, elevii din clasele a VIII-a, a XI-a de școală profesională și  a XII-a de liceu. Ceilalți elevi vor asista la ore, de acasă, din fața calculatoarelor.


La nivelul întregului județ, sunt circa 15 mii de elevi care sunt în online. În afară de elevii din municipiul reședință de județ, mai sunt online, cu ore de acasă, copiii din Pogoanele şi din comunele Cozieni, Poşta Câlnău, Mărgăriteşti.
În plus, comuna Colţi este în scenariul roşu, cu o rată de îmbolnăvire de 3,18 la mie.

” La nivelul judeţului Buzău, în scenariul gaben, dintr-un total de 741 de unităţi cu personalitate juridică şi structuri,  avem 74 de unităţi, iar elevii care vor fi trecuţi în online sunt în jur de 15.000.  Asta până când rata de incidenţă va scădea sub 1 la mie şi Comitetul Judeţea pentru Situaţii de Urgenţă va decide în consecinţă data de trecere în scenariul verde pentru unităţile de învăţământ.”, a declarat șeful ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Situaţia epidemiologică va fi reanalizată la finalul celor 14 zile de scenariu galben şi, în funcţie de rata de incidenţă, se va stabili cum se vor desfăşura cursurile, în continuare.