Actualitate

Schimbare de plan. Ce soluție au găsit autoritățile pentru rezolvarea crizei parcărilor de pe Unirii

Odată cu reabilitarea Bulevardului Unirii, principala arteră din municipiul Buzău, toate locurile de parcare aflate de-o parte și de cealaltă a bulevardului vor fi desființate. Nicio mașină nu va mai putea fi parcată în această zonă, așa că autoritățile caută cele mai bune soluții  pentru amenajarea de noi parcări. Una dintre variantele luate inițial în calcul a fost amenajarea de parcări supraetajate în locul fostelor puncte termice. Evaluările efectuate au arătat că un astfel de proiect nu este viabil, așa că, în cele din urmă, s-a luat decizia amenajării de parcări lângă punctele termice.

Invitat în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, primarul Constantin Toma a anunțat că primele astfel de parcări vor fi amenajate pe Unirii Sud.

“Era ideea să demolăm punctele termice, nu funcționează treaba asta, și atunci o să facem lângă punctele termice. Noi avem 11 puncte termice, ne ieșiseră vreo 1400 de locuri în total. Încercăm să luăm în calcul și locurile pe care sunt parcate mașinile acum pe Unirii, și locurile unde vor fi viitoarele parcări supraetajate. Sunt module de câte 25 de locuri și ai acces cu cartelă. Am mai văzut acest sistem și în Coreea de Sud, și în Turcia și în Franța, și sunt ok. “

Edilul șef a subliniat că pentru început vor fi amenajate câteva sute de locuri unde riveranii și persoanele care ajung în zona Unirii să își lase mașinile. Iar dacă se va dovedi că această măsură rezolvă criza parcărilor, proiectul va fi extins.

“Am lansat deja un studiu pentru 300 de locuri, am văzut și în București, și la Slatina. Vrem să facem niște module, niște parcări supraetajate lângă actualele puncte termice. Vom începe de pe Unirii Sud, dacă oamenii vor fi mulțumiți, vom continua. Important este ca pe cele 3 străzi mari din Buzău să se circule foarte bine, să fie fluiditate mare, oamenii să nu mai stea 30 min de la Mărăcineni până la ieșirea din Buzău.“