Actualitate

(Video) Elitele Buzăului, premiate de Consiliul Județean. Pe cine a invitat Neagu la o colaborare

Elitele Buzăului au fost răsplătite astăzi pentru performanță cu premii, dar și cu aplauze. 13 elevi care au obținut media 10 la bacalaureat și la evaluarea națională au fost premiați de Consiliul Județean Buzău. În premieră, a fost acordat un premiu de excelență și unui tânăr care a reușit să obțină o medie foarte mare la examenul maturității deși viața i-a pus multe piedici.

9 absolvenți de gimanaziu și 4 tineri care au terminat liceul obținând notă maximă la examenele de evaluare națională, respectiv bacalaureat, au acaparat toată atenția celor prezenți la ședința Consiliului Județean. Tinerii au fost felicitați, aplaudați și premiați pentru performanțele școlare cu suma de 3.500 de lei.  

Printre cei mai buni elevi ai județului se numără anul acesta, în premieră, și un tânăr aflat în grija Direcției Generale de Protecția Copilului.

”La inițiativa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, vă propun acordarea unui premiu special unui tânăr aflat în sistemul județean de protecție a copilului din anul 2004 care a obținut la examenul de Bacalaureat media de 9,60 dar și medii anuale peste 9,60 la Colegiul Pedagogic „Spiru C. Haret” Buzău”, se arată în proiectul de hotărâre.

Răzvan Cercel provine dintr-o familie numeroasă.  El are nouă frați despre care spune că îi iubește enorm, însă, cum condițiile de acasă nu îl ajutau să își urmeze visul, băiatul a ales să locuiască în apartamentele Protecției Copilului. Răzvan a știut exact ce își dorește așa că a muncit din greu pentru a-și îndeplini dorința: să ajungă polițist. Un pas important a fost deja făcut, reușind să promoveze examenul maturității cu 9.60. Va fi o vară cu multe examenele pentru Răzvan însă astăzi s-a simțit mândru că s-a aflat printre elitele Buzăului arătând că atunci când vrei, prin muncă și credință, poți reuși.

Tânărul i-a atras atenția și președintelui Petre Emanoil Neagu care i-a propus o colaborare.

”Aș vrea să avem o colaborare. Să vii mai des la Consiliul Județean și prin tine aș vrea să demonstrăm și altor copii că acolo unde există voință, acolo unde se vrea, unde există credință în Dumnezeu, se poate. Mulțumesc, Răzan” a spus Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.