Actualitate

Schimbare la vârful celei mai mari școli din Buzău. Cine preia funcția de director

Se schimbă directorul celei mai mari școli gimnaziale din municipiul Buzău. După cel de-al doilea concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli, conducerea Școlii Gimnaziale nr. 11 va fi preluată, cu acte în regulă, de un cadru didactic din unitate. Potrivit unor surse, este vorba despre profesor Livia Mărculescu. Cel puțin așa arată rezultatele concursului, înainte de depunerea contestațiilor.

Inițial, 3 candidați s-au înscris la concurs pentru funcția de director al școlii cu cei mai mulți elevi din municipiul Buzău. Toți 3 au trecut de proba scrisă, însă, la interviu, unul dintre aceștia s-a retras. Ambii candidați rămași în luptă au trecut cu brio de interviu, departajarea făcându-se în funcție de media finală. Astfel, candidatul care era un cadru didactic din afara școlii a avut un punctaj mai mic și a pierdut lupta. Potrivit unor surse, funcția de director al Școlii nr. 11 a fost adjudecată de profesor Livia Mărculescu.

Pe de altă parte, în urma aceluiași concurs, și Liceul cu Program Sportiv are director cu acte în regulă. Actualul director, Cătălin Cighir, rămâne în funcție. El a fost singurul candidat înscris la concurs și a obținut note de trecere atât la proba scrisă, cât și la interviu.

Contestațiile la concursul pentru funcțiile de director pot fi depuse în următoarele 48 de ore.