Actualitate

Se lucrează acum! O clădire emblematică a Buzăului, construită în anii 70, va avea lift

Una dintre cele mai importante instituții din Buzău, tranzitată zilnic poate chiar de sute de buzoieni, a demarat un proiect menit să faciliteze accesul persoanelor care trebuie să ajungă la birourile aflate până la etajul cinci al clădirii.

Este vorba despre Casa Albă, clădirea în care își desfășoară activitatea Instituția Prefectului Buzău dar și alte instituții precum Direcția pentru Cultură, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară dar și altele, și care deși are lift, acesta nu funcționează de mai bine de 15 ani, iar buzoienii erau nevoiți să folosească scările.  Cu alte cuvinte, accesul, în special la birourile aflate până la etajul cinci, era imposibil pentru persoanele cu dizabilități motiv pentru care fostul prefect, Silviu Iordache, a venit cu ideea repunerii în funcțiune a liftului. Cum mandatul său a fost unul destul de scurt, iar proiectul nu a putut fi dus la capăt, ideea a fost preluată și continuat cu succes de actualul prefect, Daniel Țiclea astfel că, în doar câteva zile, toți cei care vor fi nevoiți să ajung până la ultimul birou al clădirii o pot face într-un mod mult mai ușor, fără a fi nevoiți să urce pe scări.

”Este un proiect inițiat de fostul prefect care a obținut finanțarea și eu am fost de acord cu continuarea lui. Prin acest proiect se lățesc puțin și pereții pentru a putea avea acces în lift și persoanele cu dizabilități. Deci primul meu gând a fost că acest lift , în primul rând, va permite persoanelor cu dizabilități să acceseze toate etajele acestei clădiri și să pot avea acces la toate instituțiile care își desfășoară activitatea aici”, a spus Daniel Țiclea, prefectul Buzăului.

Lucrările au demarat săptămâna trecută și vor fi încheiate în doar câteva zile.

”Cred că într-o  săptămână lucrările vor fi gata. Finanțarea a fost de 200.000 de lei dar prin procedura de achiziție s-a redus suma la 130.000 de lei, în urma ofertelor primite. Banii au venit de la Ministerul Administrației și Internelor”, a spus prefectul Daniel Țiclea.

Clădirea de pe Nicolae Bălcescu a fost construită în perioada anilor 1969 şi 1970 şi purta numele de „SEDIUL COMITETULUI  JUDEŢEAN  AL  PCR”, adică al Partidului Comunist Român. Casa Albă are șapte etaje, însă, deocamdată, sunt ocupate birourile aflate până la etajul cinci al clădirii.

Etichete

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Cladirea a avut mereu lift. Eu l-am prins mergând. E adevarat ca nu mai funcționa de ceva vreme si acum poate se inlocuieste cu unul mai nou dar lift a avut de când s-a construit și a mai fost schimbat odata prin anii 80 parca.