Actualitate

”Vse bude dobre”! Mesajele impresionante transmise de copiii din Buzău refugiaților ucraineni

În fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat, spun reprezentanții UNICEF. Aceeași organizație mai estimează că în decursul a trei săptămâni, adică de la izbucnirea războiului, aproximativ 1,4 milioane de copii au părăsit țara.

Războiul de la granița României este, incontestabil, o tragedie, percepută ca atare de toată lumea, inclusiv de copii. Mai mulți copii din Buzău au dat dovadă de empatie și au vrut să transmită un mesaj din suflet ucrainenilor care fug din calea războiului.
Unii dintre ei au vârste preșcolare, dar în ciuda vârstei fragede dau dovadă de umanitate cum, uneori, nici adulții nu fac.

Câteva desene cu mesaje de încurajare pentru ucraineni au ajuns la Crucea Roșie Buzău, strecurate printre donațiile care au ajuns la sediul instituției pentru refugiați.

”Vse bude dobre!” a scris un copil din Buzău, mesaj în limba ucraineană, care înseamnă ”Totul va fi bine!”. Acesta însoțește un curcubeu, devenit simbol al speranței la începutul pandemiei. O inimă colorată în culorile drapelului Ucrainei ori mesaje ca ”Opriți războiul” sau ”Ajutați Ucraina” au venit, de asemenea, din inimile unor copii din Buzău pentru refugiați.

”În ultimele două săptămâni am primit o cantitate impresionantă de donații la sediul filialei Crucea Roșie din Buzău. Adulți responsabili, copii drăgălași, bătrâni generoși – adică oameni de bine, au donat produse alimentare greu perisabile, haine, pături, produse de igienă, medicamente, etc. După trierea și paletarea lor de către voluntarii noștri, vor fi încărcate și trimise în Ucraina. Printre donații, am primit și câteva mesaje minunate. Iată-le!”, scrie Crucea Roșie Buzău într-o postare pe Facebook, în care publică desenele primite de la copiii din Buzău.