Actualitate Social

Schimbare radicală a vremii. Cum va fi de 1 martie

După o lună februarie cu vreme blândă, cu soare și multe grade în termometre, când ne așteptam cu toții ca primăvara să se instaleze rapid, iarna își scutură cojoacele. În ultimele zile ale lui februarie și în prima săptămână a lunii martie, va fi vreme de iarnă autentică. Meteorologii anunță temperaturi foarte scăzute ziua, dar mai ales pe parcursul nopții, când vor fi valori cu mult sub zero grade Celsius. Iarna revine în toată țara, inclusiv în zona Buzăului.

“MUNTENIA: Media maximelor termice va fi în scădere treptată, de la 13 până la 8 grade în 24 februarie, apoi va crește ușor la 10 grade în 26 februarie și va coborî accentuat la 6 grade în 28 februarie. Valorile nocturne se estimează a avea două etape cu valori negative, medii regionale de -3 grade în 25, 26 februarie și din nou în 1,2,3 martie, iar în restul timpului vor varia ușor între -2 și 2 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în 22, 23 și 27 februarie”, se arată în prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni.

Sursa meteoromania.ro

Cel mai frig va fi luni, 28 februarie, când în Buzău sunt așteptate maxime de 6 grade Celsius.

“Avem semnale pentru ziua de 28 februarie conform cărora este posibil să consemnăm valori specifice sezonului de iarnă. Maximele nu vor depăși 6-7 grade, valori specifice datei din calendar. Minimele, pe timpul nopții, vor fi foarte scăzute, chiar sub -10 grade în depresiuni. Este posibil să ningă la munte, dar și în zonele mai joase din nord, centru și est”, a declarat la Antena 3 directorul ANM, Elena Mateescu.

Și prima zi de primăvară calendaristică va fi caracterizată tot de vreme rece, cu temperaturi negative la primele ore ale dimineții.

“Prognoza pentru ziua de 1 martie arată valori de temperaturi la nivelul maximelor de 3-8 grade Celsius, la scara întregii țări, cu 6 grade în Capitală, dar o dimineață rece, cu minime sub minus 10 grade în depresiuni,  până la minus 1 grad pe litoral, negative în toată țara, cu -3, -4 grade în Capitală.  Pentru săptămâna 28 februarie -7 martie, deci în primele zile de primăvară calendaristică, așteptăm temperaturi ușor peste cele normale, cu cele mai mari abateri pozitive în estul țării și un caracter deficitar al regimului de precipitații.”