Actualitate

Curtea de Apel Ploiești, decizie în cazul femeii care a lovit cu mașina polițistul-motociclist. Ce o așteaptă pe psiholoagă

Pronunțare amânată în cazul buzoiencei care în august 2020 a lovit cu mașina, intenționat, un polițist aflat pe motocicletă. La prima instanță, Anda Vlădescu, psiholog din Buzău, a primit o pedeapsă de ani grei de închisoare și plata unor despăgubiri atât celui pe care l-a lovit cât și Inspectoratului Județean de Poliției Buzău.

Curtea de Apel Ploiești ar fi trebuit să dea, marți, un verdict final în dosarul în care șoferița, de profesie psiholog, a primit deja de la prima instanță o pedeapsă de 9 ani și jumătate de închisoare pentru ultraj calificat. De asemenea, pentru fapta comisă în 19 august 2020, magistraţii Tribunalului Buzău au stabilit ca femeia să-i plătească poliţistului 200.000 de lei pentru prejudiciul moral suferit, dar şi peste 80.000 de lei către IPJ Buzău pentru motocicleta distrusă în accident.

În octombrie 2021, Anda Vlădescu a atacat la instanța superioară verdictul dat de Tribunalul Buzău, astfel că, marți, 22 februarie, magistrații Curții de Apel au amânat pronunţarea unei sentinţe definitive în cazul acesta.

Magistrații au argumentat că este nevoie de timp mai îndelungat pentru studierea actelor şi lucrărilor dosarului. Termenul pentru pronunţarea sentinţei a fost stabilit pentru 7 martie.

“Având nevoie de timp mai îndelungat pentru studierea actelor şi lucrărilor dosarului, în baza art. 391 alin.1 Cod procedură penală, stabileşte ca deliberarea, redactarea şi pronunţarea să aibă loc în data de 07 martie 2022. Pronunţarea se va face prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, este soluţia dată marţi de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul în care buzoianca Anda Ioana Vlădescu este judecată pentru ultraj şi în care, pe fond, a primit o sentinţă de peste nouă ani de detenţie”, potrivit News.ro.

Mai multe despre accident aici.