Actualitate

O fetiță de trei ani, găsită de un echipaj de Poliție pe marginea drumului! Ce le-a spus copila oamenilor legii

Doi polițiști din Buzău a fost nevoiți să schimbe brusc traseul pe care îl aveau după ce au văzut pe marginea unui drum județean o fetiță singură, îmbrăcată în haine de casă și cu un ghiozdan în spate. Totul s-a întâmplat duminică, pe când Mihaela şi Adrian se îndreptau spre o intervenție prin apelul 112.

Cei doi polițiști au fost nevoiți să renunțe la planul inițial și să redirecționeze alți colegi către adresa indicată prin apelul unic de urgență când au văzut-o pe marginea drumului pe Ema, ”o fetiţă de 3 ani, în haine de casă, dar cu ghiozdan în spate, care stătea singură în proximitatea drumului judeţean 203D”, cum o descriu chiar polițiștii, într-o postare pe pagina de Facebook a Poliției Române.

”Mititica stătea îngândurată și se uita lung la drum. Multe cuvinte nu au reușit să scoată de la ea, așa că Mihaela a urcat-o în autospecială, pentru a o adăposti de frigul lui februarie şi au pornit împreună în căutarea părinţilor. Mare a fost surprinderea, teama, dar şi recunoştinţa din ochii acestora, când au văzut poliţiştii la poartă, de mână cu mezina familiei”, scriu oamenii legii.

Ema este din comuna Scutelnici și se pare că fetița ar fi plecat de acasă în căutarea fratelui mai mare care plecase la școală.

”Are 3 ani şi încă nu merge la şcoală, deşi, după cum vedeţi, şi-ar dori…(…)Dornică să îşi urmeze fratele mai mare la şcoală, într-o secundă de neatenţie, plecase din camera în care se juca, a desfăcut zăvorul porţii şi a pornit la drum, neștiind că fratele ei nu plecase la școală în ziua respectivă, ci era cu tatăl plecat în oraș. Ne bucurăm enorm pentru sincronizarea de care au avut parte și povestea are un happy end!”, au scris polițiștii care și-au încheiat această poveste care, de data aceasta, a fost una cu final fericit, cu un sfat, pentru noi, toți.

”Să-i supraveghem cu atenţie, sunt mici, dar au pasul iute! Şcolari sau nu, cu toţii sunt în grija noastră, a părinţilor, a cadrelor didactice, a poliţiştilor”, transmit polițiștii.