Actualitate

Schimbare radicală a vremii! Se întâmplă cel puțin două zile

Aproape întreaga țară se va afla, timp de două zile, sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Meteorologii ANM anunță că vremea schimbă foaia, iar după zilele însorite și călduroase de care ne-am bucurat până acum vin ploile. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de azi de la ora 12.00 până joi, 28 aprilie, ora 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată țara. Doar județele Tulcea și Constanța nu se vor afla sub avertizarea cod galben.

”Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, transmite ANM.

Instabilitatea atmosferică și ploile vin la pachet și cu o scădere semnificativă a temperaturilor.

”Vorbim și de o scădere semnificativă a temperaturilor, astfel că joi și vineri vremea va deveni chiar rece pentru această dată, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM.

Temperaturile maxime nu vor mai depăși, în zilele următoare,  18- 19 grade Celsius.