Actualitate Social

SCHIMBĂRI ÎN PROIECTUL IAZUL MORILOR. Câte parcări vor fi amenajate și ce planuri noi are Primăria pentru întreaga stradă Frăsinet

Îngrijorarea buzoienilor care locuiesc pe strada Frăsinet și care de o săptămână au rămas fără loc de parcare odată cu amenajarea șantierului Iazul Morilor a luat sfârșit. Autoritățile locale au găsit o soluție provizorie care să-i ajute pe oameni să-și lase mașinile, în siguranță, pe timp de noapte.

Primarul Constantin Toma a anunțat că riveranii vor putea parca autoturismele, în mod gratuit, doar pe timp de noapte, în parcările celor două supermarketuri din zonă.

”Prima reacție a oamenilor care aveau mașinile aici a fost unde vor parca. Am discutat cu proiectantul și aici vom avea o parcare generoasă. Circa 60-70 de locuri. De asemenea, am discutat cu reprezentanții celor două supermarketuri din zonă și cât timp aici va fi șantier, riveranii își vor putea lăsa mașinile pe timp de noapte în parcările dumnealor. Am deja în scris că sunt de acord astfel încât riveranii de pe Frăsinet vor putea parca acolo gratuit pe timp de noapte.”

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Alte locuri de parcare vor fi amenajate și pe partea cealaltă a străzii Frăsinet, vis-a-vis Iazul Morilor. Acolo, primarul Constantin Toma promite o resistematizare a parcărilor dar și reamenajarea peisagistică a zonei.

„Vom resistematiza toate parcările din fața blocurilor de pe strada Frăsinei și în acest fel vom mai câștiga cel puțin 15-20% din locurile de parcare”

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Proiectul Iazul Morilor reprezintă o investiție de un milion de euro. Detalii despre cum va arata întreaga zonă după finalizare găsiți pe sansanews.ro.  

,,Iazul Morilor -Leagănul civilizației buzoiene", un titlu de carte ce poate redeveni realitate!

Publicată de Constantin Toma pe Miercuri, 15 iulie 2020