Actualitate

”ȘCOALA DIN PARC” ARE NOI ”ATELIERE”! Care sunt noile amenajări. Ce surprize mai urmează

Buzăul are din această săptămână și un ”sat pescăresc”. Este noua amenajare urbană din cadrul proiectului ”Școala din parc” menită să ofere copiilor și profesorilor care aleg să desfășoare ore în aer liber o nouă alternativă de studiu.  

Căsuțele au fost așezate chiar pe malul Tineretului. Sunt trei locuințe din lemn, de mici dimensiuni, unite între ele cu o punte de plase. Decorate cu specific pescăresc, căsuțele alcătuiesc un ”mic sat” unde copiii alături de părinți sau profesori pot învăța totul despre această activitate. Mai mult decât atât, inițiatorii proiectului își propun să aducă acolo un pescar profesionist care timp de câteva ore să-i inițieze pe copii în tainele pescuitului. În timpul acestor activități, copiii vor avea la dispoziție inclusiv pelerine de ploaie și undițe pentru pescuit.

Urmează o bibliotecă în aer liber

Proiectul ”Școala din Parc” va continua să se dezvolte oferindu-le celor mici cât mai multe posibilități de a petrece timp în aer liber și a participa la cât mai multe activități creative. De exemplu, în această toamnă, în parcul Tineretului va funcționa și o bibliotecă. Primii pași în acest deja au fost făcuți. Pe Aleea Roller au fost aduse două containere care urmează să fie pictate și transformate într-o bibliotecă în aer liber de unde pot fi împrumutate cărți, jocuri educative de exterior și chiar materialele didactice pentru cei care vor desfășura ore în parc, în timp ce al doilea container este sanitar, nou, având toate dotările necesare inclusive pentru a fi utilizat independent de copii preșcolari.

Tineretului va avea și o zonă de hamace

Amenajările urbane vor continua și în primăvara anului viitor. Un prim pas va fi renovarea completă a amfiteatrului dar și amenajarea unei zone de hamace. Un punct de atracție va fi, cu siguranță, bucătăria în aer liber pentru copii, o zonă unde se poate servi hrană sănătoasă.

De asemenea sunt planuri și pentru continuarea creării de grădini urbane dar și cu amenajarea unor noi spații de clasă în aer liber. În prezent, în Parcul Tineretului funcționează circa 10 clase, iar primii care au început anul școlar în parc au fost prichindeii de la Grădinița ”Cei 7 pitici”.