Social

”ȘCOALA DIN PARC”ARE DEJA BĂNCI DIN STEJAR, JOCURI PE ASFALT ȘI BOSTANI! Din 14 septembrie, elevii ar putea învăța și în aer liber

”Școala din parc” pare pregătită să-și primească elevii. Copiii au deja clase în aer liber, amenajate chiar lângă lac, sub umbra copacilor, o grădină în care legumele au început să rodească, iar de marți, pe aleile din parc, au fost amenajate și primele jocuri destinate orelor de educație fizică și mișcare.

Parcul Tineretului se transformă de la o săptămână la alta. Proiectul ”Școala din parc” schimbă complet întreaga zonă, iar cei mai încântați de ceea ce descoperă sunt copiii.

Prichindeii care au fost marți seara în Parcul Tineretului au avut parte de o surpriză colorată. Mai multe jocuri ce-i încurajează la mișcare i-au atras ca un magnet. Desenele însă au și un scop educativ. Acestea au și o componentă logică, iar unele chiar îi învită pe școlari la operații matematice prin care își pot antrena abilitățile de calcul mental în timp ce încearcă să iasă dintr-un labirint.

Desenele pe asfalt ca și grădina de legume, amenajată deja de câteva săptămâni bune, au ca scop să ofere activități extra-școlare copiilor, care din 14 septembrie, vor ajunge să desfășoare ore și în aer liber.

Practic, autoritățile locale din municipiul Buzău sunt de părere că acest proiect, împrumutat din Finlanda, ar putea fi o alternativă sigură de învățare în această perioadă de restricții din cauza pandemiei de coronavirus.  

După 14 septembrie, profesorii și-ar putea aduce elevii la lecții în parc, în baza unor programări, iar păstrarea distanțării sociale ar putea fi foarte ușor respectată. În plus, școlarii vor avea posibilitatea să participe la tot felul de ateliere tematice cum ar fi, de exemplu, un atelier de grădinărit în grădinile care deja au început să ofere primele roade. Bostanii rotunzi și portocalii au devenit deja ”obiect de studiu” pentru micuții care ajung în zona Amfiteatrului.

După finalizarea amenajărilor din Parcul Tineretului, autoritățile spun că vor transforma la fel și celelalte două parcuri din oraș, respectiv Crâng și Marghiloman.