Actualitate

Se caută tineri arbitri de fotbal. Ce condiții se impun pentru un curs intensiv gratuit

Fluieratul poate fi distractiv, dar depinde însă foarte mult de împrejurări. Pentru că fluieratul poate să încingă, uneori, spiritele. O știu cel mai bine arbitrii, care, atunci când fluieră, au parte de aplauze, dar și, după caz, de vorbe grele. Însă un lucru e cert: fără ei nu există fotbal! Un arbitru gestionează 22 de jucători și se asigură că meciul se desfășoară în condiții de siguranță, ceea ce reprezintă o mare responsabilitate.

Pasionații de fotbal din Buzău au șansa de a deveni din simpli spectatori arbitri de fotbal. Un curs intensiv pentru arbitri va începe la Buzău pe 15 septembrie, sub egida Comisiei de Arbitri din cadrul Asociației Județene de Fotbal Buzău. Pot participa la cursuri toți cei care doresc acest lucru, cu condiția să aibă vârsta minima de 14 ani, vârsta maximă admisă fiind de 35 de ani.

Ceea ce este de menționat este faptul că arbitrajul este probabil una dintre puținele opțiuni de carieră precoce pentru adolescenți. Nu se pune accentul pe vârstă, ci pe dorința de a lua contact cu un bagaj informațional consistent. Cursurile sunt gratuite și se vor desfășura la Sala Sporturilor.

După absolvirea cursurilor, tinerii vor obține un certificat de calificare recunoscut în Uniunea Europeană și vor beneficia de anumite subvenții. Important este și faptul că, încă de la primele meciuri, tinerii arbitri vor fi supravegheați de arbitri profesioniști, care se vor asigura că fiecare regulă este respectată de cei ce vin din urmă. Cursurile se vor desfășura într-un mediu prietenos, iar meciurile vor fi atribuite în funcție de performanțele fiecăruia în teren.

Comisia Județeana a Arbitrilor, din cadrul AJF Buzău, organizează un nou curs gratuit pentru cei care vor sa devină arbitri de fotbal. La cursul care va începe pe data de 15 septembrie sunt așteptați să participe băieți și fete, cu vârsta între 14 si 35 ani.

Cursurile vizează ca noile generații de arbitri să aibă pregătirea teoretică și practică necesară pentru ca toate competițiile de fotbal din Buzău să se desfășoare în condiții foarte bune. Prin acest curs de specialitate, tinerii sunt îndrumați către o carieră în arbitraj, fie ca ea să reprezinte principala activitate, fie ca ea să devină un hobby, cu recompense bănești pe viitor.

După absolvirea cursurilor teoretice și practice, tinerii vor distribuiți automat să arbitreze, în prima fază, meciuri care se joacă în regiune.