Actualitate

Se caută un brad spectaculos pentru Crăciun. Buzoienii, îndemnați să dea o mână de ajutor pentru ca orașul să aibă sărbători de poveste

Aveți un brad plantat de bunici sau părinți, cu o coroană bogată și deosebită, numai bun de împodobit de Crăciun? Nu ezitați să îl donați pentru a putea fi pregătit și amplasat în centrul Buzăului, astfel încât să aducă un strop de bucurie celor mici dar și adulților, în perioada sărbătorilor de iarnă. Este apelul pe care îl fac autoritățile buzoiene, cu mai puțin de două luni înainte de Crăciun.

La Buzău, de câțiva ani de zile, brazii care au fost împodobiți și amplasați în Piața Dacia și în Parcul Crâng, adică în cele mai aglomerate zone din oraș în această perioadă a anului, nu au fost tăiați din pădure ci au fost donați de buzoieni, dornici să facă o faptă bună de Crăciun. Brazi înalți de câțiva metri au fost tăiați de proprietarii lor și acordați municipalității pentru a asigura locuitorilor orașului sărbători de poveste. Municipalitatea vrea să mențină tradiția și anul acesta, așa că face un apel către toți buzoienii cu suflet mare, care au pe terenurile lor astfel de pomi, să nu ezite să îi doneze pentru a bucura un oraș întreg, și nu numai.

„Așa cum știți, în anii trecuți am avut diverse oferte din partea buzoienilor aflați în diverse situații, fie că le afectau fundația casei, fie că brazii au crescut foarte mult, fie că puneau în pericol rețeaua de energie electrică, au fost diverse situații în care cetățenii au dorit să renunțe la acest brad și să-l doneze municipalității. De aceea, fac un apel și pentru acest an, dacă sunt buzoieni interesați să facă o astfel de donație, sau dacă știu o astfel de situație unde sunt vecini care ar fi interesați să doneze bradul primăriei, îi rog să ne contacteze și dacă acel brad va fi unul falnic, de care să se bucure toți buzoienii, cred că ar fi un gest frumos să îl doneze astfel încât în perioada sărbătorilor de iarnă el să fie împodobit în Piața Dacia sau în Parcul Crâng”,  a declarat pentru șansanews.ro viceprimarul Ionuț Apostu.

Pe lângă faptul că brazii  împodobiți cu globuri și ghirlande luminoase vor putea fi admirați de Crăciun, ei vor aduce bucurie în casele unor buzoieni și după sărbători. Brazii vor fi transformați în lemne de foc pentru a încălzi locuința unor persoane sărmane, pe timpul iernii.

“În fiecare an, după perioada sărbătorilor de iarnă, bradul a fost transportat la Urbis Serv, a fost tăiat, iar lemnul rezultat a fost donat familiilor fără posibilități materiale dar care au ca sursă de încălzire lemnul de foc. Această cantitate rezultată a fost donată familiilor nevoiașe. De fapt, cei care au donat acei brazi iată că au contribuit și la asigurarea unei surse de încălzire pentru o parte din semenii noștri.”

Costurile privind transportul brazilor din grădina buzoienilor și până în centrul orașului vor fi suportate de Primăria Buzău.