Actualitate

Se fură orice, de oriunde, chiar și din… cimitir. Fapta care l-a trimis pe un bărbat după gratii

FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

Hoții nu mai au frică de Dumnezeu. A demonstrat-o un bărbat din Ialomița căruia i-a făcut cu ochiul plasa care împrejmuia un cimitir dintr-o localitate buzoiană. Nu a stat mult pe gânduri și, fără pic de teamă, a tăiat gardul bucată cu bucată și și-a văzut apoi de drum.

Furtul a fost sesizat chiar în ziua de Sfânta Maria. Preotul din Gherăseni a sunat la Poliție după ce a văzut că plasa din care era format gardul cimitirului a dispărut. Polițiștii au demarat cercetări și au descoperit că un bărbat de 54 de ani, din Ialomița, în toiul nopții a mers la cimitir și a furat gardul, folosind o foarfecă pentru tăierea plasei. Nu mai puțin de 20 de bucăți de plasă au fost tăiate, rând pe rând. Ieri, polițiștii au descins la locuința ialomițeanului. Au găsit atât bucățile de plasă, cât și uneltele pentru tăierea acesteia.

“Fapta a fost sesizată în ziua de 8 septembrie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitatea Gherăseni. Din cercetări s-a stabilit faptul că bănuitul, un bărbat de 54 de ani, din Ialomița, în noaptea de 7/8 septembrie a.c., ar fi sustras prin tăiere 20 de bucăți de plasă bordurată de la gardul împrejmuitor. În urma percheziției au fost ridicate bucățile de plasă cât și unelte pentru tăierea acesteia. Prejudiciul, estimat de persoana vătămată la suma de 2000 de lei, a fost recuperat valoric în totalitate”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Ialomițeanul a fost reținut pentru 24 de ore. El s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat.

Etichete