Actualitate

Se închide și ultimul! Anunțul din această dimineață

Autoritățile din domeniul sănătății publice au luat decizia de a închide ultimul centru de vaccinare drive-thru din orașul Buzău, vaccinarea împotriva COVID-19 urmând a se desfășura exclusiv în cabinetele medicilor de familie.

Anunțul închiderii centrului de vaccinare din parcarea Kaufland Sud a fost făcut de Instituția Prefectului-Județul Buzău, iar decizia a fost luată împreună cu Direcția de Sănătate Publică.

”Începând cu data de 15.05.2022, Centrul de Vaccinare Drive Thru Kaufland Sud din municipiul Buzău, strada Unirii nr.1, își încetează activitatea. După această dată, persoanele care doresc să se vaccineze cu orice tip de vaccin împotriva COVID-19 se pot adresa, pentru programare, medicilor de familie vaccinatori, lista acestora putând fi consultată pe site-ul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Buzău (http://www.casan.ro/casbz/media/pageFiles/MF%20VACCINARE%20IN%20CABINET%2025.02.2022.pdf).  

De menționat că începând cu data de 1.07.2022, activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se va realiza exclusiv prin cabinetele de asistență medicală primară.  ” anunță Instituția Prefectului și DSP Buzău.

În cadrul campaniei de vaccinare, la Buzău, au fost administrate 292.396  doze de vaccin anti-COVID 19.

De la începutul pandemiei, în județul Buzău, au fost confirmate pozitiv COVID-19 un număr de 39.111 persoane și s-au înregistrat 966 de decese. În ultimele 24 de ore, conform Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului s-au efectuat 561 de teste și s-au confirmat 9 cazuri noi de infectare și un caz de reinfectare.