Actualitate

Se întâmplă acum! Cel mai devastator incendiu din acest an. IMAGINILE DEZASTRULUI

Seria de incendii provocate de aprinderea vegetației uscate de către săteni începe să aibă efecte dramatice. Un incendiu devastator este în desfășurare pe raza localității Breaza, în punctul Istrița, iar focul a ajuns și în pădurea de pini din zonă, ceea ce îl face extrem de greu de stăpânit.

Incendiul, care este cel ami mare din acest an, a debutat la orele prânzului și a cuprins, potrivit pompierilor, circa 10 hectare de miriște, însă ceea ce e cel mai grav este că s-a propagat la pădure.

Autoritățile județene consideră că situația este greu de gestionat. Inițial, s-a trimis un dispozitiv format din 8 subofițeri, suplimentat apoi cu alți 16 pompieri. Datele și evoluția de la fața locului au determinat activarea grupei operative a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, structură care intră în exercițiu în situații de criză. Tehnica trimisă în ajutorul pompierilro constă în 2 autospeciale de stingere cu apă și spump, 2 autotursime, un microbuz care transportă forțele, turbosuflante, atomizoare și lopeți.

De ultimă oră este informația potrivit căreia s-a solicitat sprijin de la ISU Prahova, alți 20 de pompieri din județul vecin fiind pe drum, pentru a ajuta la stingerea flăcărilor.

Imaginile sunt sugestive. De la mare distanță, atât de pe DN 1 B, cât și din județul vecin se vede norul uriaș de fum. Vă ținem la curent cu evoluția situației de criză de pe Dealul Istrița.