Actualitate

Flăcările de pe Dealul Istrița, greu de ținut în frâu. La nevoie, vor fi chemați și civilii să ajute. FOTO+VIDEO cu deplasarea forțelor de intervenție

Pompierii au parte de o intervenție extrem de dificilă după ce un incendiu izbucnit în localitatea Breaza s-a extins la pădurea de pini de pe cel mai înalt deal din zonă. Până acum, focul s-a întins pe o suprafață de circa 10 hectare, vegetație uscată și pădure. forțele de intervenție numără 24 de pompieri, în sprinjinul cărora sunt așteptați alți 20 de colegi de la ISU Prahova. La nivelul ISU Buzău a fost activată grupa operativă, iar prefectul Daniel Țiclea este în drum spre locul intervenției.

Flăcările au ajuns la o pădure de pin care aparține ANIF-Sucursala Buzău, fiind o suprafață forestieră cu rol antieroziune.

”Filiala teritorială Buzău a ANIF are pe raza comune Breaza 52 de hectare de plantație de pin, antierozională. Suntem în mișcare, ne deplasăm la fața locului pentru o primă evaluare și, dacă se impune, vom deplasa, în zonă, și angajați ai filialei pentru a ajuta la stingerea incendiului. Deocamdată nu am ajuns la fața locului, din ceea ce știm de la forțele de intervenței ale ISU, incendiul este sub control la acest moment. O să vă putem oferi mai multe informații după ce facem o evaluare acolo.” ne-a declarat Claudiu Carpen, directorul ANIF Buzău.

Fotografiile și imaginile de mai jos surprind degajarea inițială de fum, înainte de sosirea pompierilor, dar și dificultatea cu care se face accesul către zona în care se manifestă incendiul. Ultimele informații de la forțele de intervenție sunt că s-a reușit limitarea, pe moment, a perimetrului în care se manifestă incendiul, dar lichidarea va fi de durată.