Actualitate

(VIDEO) Spectacol pe străzile Buzăului! Sute de motocicliști din toată țara vor străbate principalele bulevarde din oraș

FOTO ARHIVA

Spectacol pe două roți, adrenalină, discuții între prieteni, dar și sfaturi despre siguranța în trafic. De toate acestea vor avea parte buzoienii care vor lua parte sâmbătă, la prânz, la o amplă acțiune organizată de clubul B-Zones RC Buzău.

Organizatorii vor să îmbine utilul cu plăcutul astfel că au pus la punct o întâlnire între șoferii de autoturisme, motocicliști, pe de o parte, și, de cealaltă parte, polițiști, medici și instructori auto.

Peste 150 de persoane sunt așteptate în parcarea mall-ului din Buzău pentru a lua parte la campania de educație rutieră și conștientizare a participanților la trafic, în condițiile în care odată cu încălzirea vremii traficul se va intensifica iar pe șosele își vor face apariția tot mai mulți motocicliști. Alături de motocicliști vor fi prezenți și polițiștii de la Serviciul Rutier, dar și un instructor de siguranță si perfecționare moto la Academia Titi Aur, precum și un medic. Cu toții vor sublinia importanța respectării regulilor în trafic, a purtării costumelor de protecție de către motocicliști, vor veni cu sfaturi de conducere defensivă.

“Acțiunea nu este doar o paradă moto prin oraș, este o campanie de conștientizare, atât  a șoferilor, cât și a motocicliștilor, pentru că acum, odată cu încălzirea vremii, or să apară mai multe motociclete pe străzi. Ne vom întâlni la ora 12:00, iar până în jur de ora 14:00 vor fi dezbătute mai multe teme. Polițiștii vor veni cu statistici legate de accoidente și de procentul vinovăției șoferilor, motocicliștilor, o să fie și un doctor care ne va vorbi despre riscurile majore  în caz de nepurtare a echipamentului adecvat pe motocicletă, iar de la București o să vină un instructor care se ocupă de conducere defensivă și instrucție privind exploatarea motocicletei. Estimez că vor fi prezente peste 150 persoane din Buzău, dar și prieteni din Bârlad, Focșani, Câmpina sau Brăila”, spune Luis Ispas, de la B-Zones RC Buzău.

Iar după amiază, după ora 14:00, motocicliștii vor porni în marș pe străzile Buzăului, într-o paradă impresionantă a vehiculelor pe două roți.

“Parada se va desfășura pe un traseu pe care l-am dezbătut cu Poliția Rutieră și Pirmăria Municipiului Buzău. Vom ajunge pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe Calea Eroilor, Bulevardul Unirii .”

Acțiunea de sâmbătă este a treia de acest gen ce se desfășoară la Buzău. Organizatorii își propun ca, în timp, evenimentul să ia amploare și să devină unul regional.

Redăm mai jos câteva imagini de la un eveniment similar organizat anul trecut, la Buzău.