Social

SE OPREȘTE APA CALDĂ! Un singur cartier nu va fi afectat de această măsură

Timp de aproape o săptămână, buzoienii vor fi nevoiți să facă duș cu apă rece. Săptămâna viitoare va fi sistată furnizarea apei calde în municipiu.

Regia Autonomă Municipală anunță că începând de luni, 31 august, ora 7:00, și până vineri, 4 septembrie, ora 24:00, la robinete nu va mai curge apă caldă. Măsura vizează întreg municipiul Buzău, cu excepția cartierului Micro XIV. Potrivit conducerii RAM Buzău, oprirea apei calde este necesară pentru a putea fi executate lucrări de revizii și reparații anuale planificate la rețelele de transport și distribuție agent termic.

Pe de altă parte, luna septembrie va fi ultima în care apa caldă în sistem centralizat va mai fi furnizată în tot orașul. Circa 3 000 de familii au fost deja notificate să se debranșeze de la sistem pentru că din octombrie nu vor mai primi apă caldă și căldură. Este vorba despre familii din cartierele Dorobanți, Micro V, Broșteni, zone în care au rămas foarte puțini abonați în fiecare bloc. Pentru a evita pierderile, noul sistem centralizat de încălzire va funcționa din toamnă doar în zonele Micro XIV – Micro III.