Actualitate SĂNĂTATE

SE POT REPETA ȘI LA BUZĂU TRAGEDIILE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN PIATRA NEAMȚ ȘI INSTITUTUL MATEI BALȘ? Iată ce arată controalele ISU

O tragedie asemenea celei înregistrată la finele săptămânii trecute la Institutul Matei Balș din Capitală unde un incendiu de proporții a cuprins un pavilion în care erau internați bolnavi în stare gravă cu COVID 19 se poate repeta, din păcate, în aproape orice spital din România. În multe dintre unitățile medicale din țară  sunt probleme la instalațiile electrice ori nu sunt respectate toate normele de securitate la incendiu. Este ceea ce au scos la iveală controalele desfășurate în spitale, la finele anului trecut, după incendiul de la Piatra Neamț, incendiu în care au murit 10 pacienți. Și mai grav de atât este faptul că unele dintre deficienți sunt vechi. Ele au fost descoperite și în timpul controalelor din 2019.

După tragedia de la Spitalul Județean Piatra Neamț unde un incendiu a luat viața a 10 pacienți, autoritățile au dispus controale în toate secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din țară.  Concluziile verificărilor au fost făcute publice acum, după incendiul de proporții de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, care a zguduit din nou sistemul sanitar românesc. Din raportul făcut public de Ministerul Sănătății reiese că tragedii ca cele din Piatra Neamț ori București se pot întâmpla și în alte de spitale din țară.

 La Buzău, probleme au fost descoperite în secțiile de Terapie Intensivă a  spitalelor din Nehoiu, Râmnicu Sărat și Buzău. Astfel, la Nehoiu, inspectorii au descoperit că exact căile de evacuare în caz de incendiu nu sunt marcate cu indicatoare sau nu sunt prevăzute cu instalații de iluminat de securitate. 

La Spitalul Județean de Urgență Buzău, arată raportul emis de Ministerul Sănătății, nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență  iar la secția ATI a spitalului din Rm.Sărat instalațiile electrice sunt vechi si defecte. Tot la Râmnic, s-au găsit improvizații periculoase, care pot  suprasolicita rețeaua electrică și astfel pot apărea incendiile.

Pe larg despre toate deficiențele descoperite la nivelul spitalelor din județul Buzău în ce privește siguranța la incendii, în emisiunea Focus News, de la Focus TV, luni, de la ora 17.00.

Mica Publicitate