Actualitate

Se reia programul ”Lapte și corn” în școlile din Buzău. Aceasta e ziua din care elevii vor primi o gustare în pauză

După două module încheiate în care elevii nu au mai primit la școală nici o gustare în pauză, la Buzău se reia, în sfârșit, programul ”Lapte și corn”, extins și cu fructele ce vor ajunge în școli. În mod normal, școlarii trebuiau să primească aceste produse încă din prima zi de școală. Întârzierile au venit din cauza unor modificări legislative, care au făcut ca licitațiile pentru atribuirea contractelor să înceapă mai târziu. Această situație nu a fost numai în Buzău, ci la nivel național.

Autoritățile buzoiene sunt, în schimb, printre primele din țară care fac anunțul: licitațiile s-au încheiat, contractele au fost semnate, iar din data de 29 ianuarie produsele vor ajunge la elevi. Potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, situația nu se va repeta în anul școlar viitor, întrucât au fost semnate contracte multi-anuale.

Graficul de distribuție stabilit va fi următorul:

mere minim 100 gr. – 2 zile pe săptămână: luni și marţi;

lapte și produse lactate – 5 zile pe săptămână: lapte 200 ml. în zilele de marţi, miercuri şi joi,  iaurt 125 gr. în zilele de luni și vineri

produse de panificaţie – 5 zile pe săptămână:  corn din făină integrală 80 gr. fin zilele de miercuri, joi şi vineri; biscuiţi 44 gr. in zilele de luni și marți.

Merele care vor ajunge în școli vor fi furnizate de o asociere de firme din Puiești, Buzău și Prahova, laptele și produsele lactate vor veni de la o societate din Rm. Sărat, iar în cazul produselor de patiserie, ca furnizor a fost desemnată o firmă din Galați.