Actualitate

Se schimbă iar vremea! Anunțul de ultimă oră de la meteorologi

După un week-end însorit și un început de săptămână extrem de plăcut, vremea schimbă foaia. Administrația Națională de Meteorologie anunță că din această după-amiază vremea va deveni instabilă, cu intensificări ale vântului, în întreaga țară. Meteorologii spun că, cel puțin până miercuri seară, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în această seară și la noapte în jumătatea de vest a țării, mâine în majoritatea regiunilor, pentru ca miercuri fenomenele să se manifeste îndeosebi în zonele din sud și est.

Instabilitatea prognozată se va manifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

”Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est. Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30…40 l/mp”, arată avertizarea ANM.

Meteorologii mai spun că vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor.

”Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70…80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, mai arată Administrația Națională de Meteorologie.

Specialiștii atenționează că astfel de fenomene se vor înregistra în această după-amiază, pe arii restrânse, în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte.

Informarea meteorologică este valabilă în intervalul 24 aprilie, ora 16.00 – 26 aprilie, ora 22.00.