Actualitate Social

”Hăpluț și prietenii” obligă Urbis să bage adânc mâna în buzunar

Două organizații neguvernamentale au dat în judecată societatea Urbis Serv, controlată de Consiliul Local Municipal, acțiunea la instanță urmărind introducerea de obligații noi pentru serviciul de ecarisaj de la nivelul municipiului reședință de județ.

Acțiunea a fost înregistrată, la finele lunii februarie, la Judecătoria Buzău, reclamante fiind Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului și Asociația Hăpluț și Prietenii Buzău.

Dintr-o adresă formulată de conducerea Urbis Serv, care a primit și întâmpinarea depusă la dosar, reiese că sunt serioase motive ca societatea care asigură acum ecarisajul să se teamă de eventualele efecte, în cazul în care cele două ONG-uri din domeniul protecției animalelor ar câștiga procesul.

Astfel, Urbis Serv aruncă în joc până la 100 000 lei ca să caute avocați cu care să se lupte la instanță. Miza procesului este explicată chiar de conducerea societății care cere aprobarea CLM Buzău să scoată din buget banii pentru apărare. Dacă pierde procesul, societatea care operează serviciul de ecarisaj trebuie să sterilizeze, microcipeze și să înscrie într-un registru dedicat, toți câinii maidanezi de pe străzile Buzăului. În al doilea rând, câinii sănătoși care ajung la padoc și nu sunt adoptați, nu mai pot fi eutanasiați.

”Solicitările reclamanților adresate instanțelor de judecată pun la îndoială legalitatea înființării serviciului public și vizează sterilizarea tuturor câinilor fără stăpân, aflați pe domeniul public, care presupune o sumă de bani considerabilă, nebugetată și imposibil de complinit de către administrația publică locală.”

se plâng cei de la Urbis Serv care își justifică cheltuiala cu avocații și prin faptul că instituția a rămas într-un singur jurist, cu alte obligații de serviciu.

De notat că, până în 2020, societatea avea un serviciu juridic, desființat, cel mai probabil, cu prilejul utlimelor disponibilizări.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Eu una când s-a aprobat bugetul întrebam dacă ceea ce cer cele două ong-ul scrie în lege. Dacă scrie, ce avocați mai sunt necesari?! Doar ca să nu dea satisfacției celor care arată încălcări ale ei?! Urbids trebuie să se conformeze legii. Chiar nu au juriști acolo sau la primărie să-i ajute să verifice ce spune legea?! Că mă îndoiesc că acele ONG-uri ar cere ceva ilegal

    • Exact, ca să nu dea satisfacție celor care arată încălcările legii pe care le savarsesc de ani buni. Pur si simplu au fost lacomi, cruzi si orgoliosi. Nerespectand legea, au putut lucra cu cruzime si mult mai putin decat ar trebui, dar au incasat bani ilegal pentru caini neprinsi sau mutati in alte localitati, nehraniti, nesterilizati, ucisi cu sange rece samd. Eu ma intreb daca primarul va fi implicat in vreun fel. Sau el se spala pe maini? Asta e afacerea lui. Cel putin facilitata si incurajata de el.