Actualitate

SE STRICĂ VREMEA! Buzăul, sub COD PORTOCALIU. Cum va fi în ziua alegerilor

Gata cu vremea frumoasă, ca de vară. Începând de vineri noapte, vin ploile.

Conform ANM, începând de vineri de la ora 23.00, va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.
Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.
Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Conform ANM, vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Pe de altă parte, de sâmbătă dimineață de la ora 9.00 și până duminică dimineață, la ora 3.00, Buzăul, dar și alte județe se vor afla sub cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică.

Conform ANM, în zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Potrivit estimărilor, duminică, în ziua alegerilor, vremea va fi răcoroasă, cu maxime de 22 de grade la Buzău, însă va fi o zi însorită, fără precipitații.