Actualitate

Seceta lasă fără apă potabilă sute de gospodării! Situația critică dintr-o comună din Buzău

sursa foto: Monitorul de Botosani

Seceta se accentuează cu fiecare zi care trece fără să plouă, iar probleme cauzate de lipsa precipitațiilor nu sunt doar pe câmp ci și în gospodăriile a mii de buzoieni. De exemplu, localnicii dintr-o comună din Buzău au rămas fără apă potabilă. Primarul spune că vinovați sunt tot gospodarii care au folosit apa de băut pentru a-și uda grădinile.

Situația critică a fost semnalată de primarul comunei Breaza în cursul zilei de ieri, începând cu ora prânzului. Practic, de atunci a fost întreruptă furnizarea apei potabile către sutele de abonați.

”Datorită faptului că în perioada 30.06-03.07.2022 consumul de apă a fost mult mai mare decât debitul forajelor suntem nevoiți să intrerupem furnizarea apei potabile până la refacerea capacității de inmagazinare a apei in rezervoarele de distributie”, a spus primarul Adrian Drugă.

Serviciul de furnizare a apei potabile a fost sistat până astăzi la prânz. Totuși, primarul Adrian Drugă spune că situația s-ar putea repeta oricând dacă gospodarii nu vor înțelege să folosească apa doar în scop casnic și nu să-și irige grădinile.

”Astăzi în jurul prânzului vom avea rezervoarele de distributie apă potabilă la capacitate maximă, aproximativ 800 mc de apă, adică suficientă pentru cei aproximativ 1.600 de abonați. Vă rugăm folosiți apa rațional – bucătărie ,de spălat și activități casnice. Nu irigați, nu spălați autoturismele, nu udati curtea . Nu faceți rezervă de apă. Astfel vom fi nevoiti să trecem la un progrm de cateva ore zilnic. Mulțumim pentru intelegere”, a scris pe Facebook, Adrian Drugă, primarul comunei Breaza.