Actualitate

SECRETELE DIN SPATELE PERFORMANȚEI ȘCOLARE. Ce sfaturi vin de la părinții și profesorii elevilor de 10

Performării Buzăului și-au primit joi primele premii promise de autorități. Diplomă de merit, suma de 3.000 de lei și multe aplauze. Acesta a fost recompensa dăruită celor 24 de elevi de 10 ai Buzăului de Consiliului Județean.

Premierea a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean unde, rând pe rând , elevii au urcat pe scenă pentru a fi felicitați. Păstrând distanța socială impusă de pandemie, părinții și profesorii care i-au însoțit pe elevi au căutat cel mai bun loc pentru a surprinde momentul premierii în cea mai bună fotografie care, peste ani, va fi una dintre cele mai frumoase amintiri.

Emoțiile au atins cote maxime, însă dacă în timpul examenelor copiii au fost cei care au avut cele mai intense trăiri, joi părinții și profesorii au fost cei mai emoționați.Printre cei prezenți s-a numărat și Ionel Meiroșu, inspectorul școlar general de la Inspectoratul Școlar General care le-a dat copiilor un sfat pe care fiecare elev ar trebui să-l primească și să-l prețuiască.

”Să nu-i uitați niciodată pe cei care v-au pus creionul în mână pentru prima dată”

De la părinții elevilor de 10 au venit cele mai prețioase sfaturi despre cum poate un părinte să-și ajute copilul să-și atingă obiectivele în viață.

”Nu trebuie să-și fie milă de copilul tău. Poate acum va spune ce mamă și ce tată rău am dar mai târziu cu siguranță îți va mulțumi. Cu Sebi așa s-a întâmplat. Când am văzut zece la Evaluarea Națională mi-a spus ”îți mulțumesc pentru că uneori chiar dacă nu mi-a plăcut m-ai împins de la spate”

Sebastian Toma a învățat la Școala nr. 1 din municipiul Buzău. Este un elev de 10 dar asta nu l-a împiedicat să-și dezvolte pasiunile: pianul și cartingul. Banii primiți vrea să-i investească în carting. Visul său însă este să devină chirurg, chiar dacă știe că să fii medic presupune și multe riscuri și sacrificii.

Elevii care au avut 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat ar urma să fie premiați și de primăriile din fiecare localitate în care au învățat.