Actualitate SĂNĂTATE

Secția Cardiologie din Spitalul Județean, ”resuscitată” de un medic din București

Aproape de închidere din cauza lipsei medicilor specialiști, una dintre secțiile vitale din cel mai mare spital din județul Buzău a primit o gură de oxigen. Este vorba despre secția Cardiologie a Spitalului Județean care de câteva săptămâni a primit forte proaspete. Totuși, deficitul de cardiologi este foarte mare în timp ce mai bine de jumătate de secție este aproape în permanență ocupată de bolnavi.

Dr. Roxana Leu-Vezeteu este noul angajat al Spitalului Județean Buzău. Tânăra este medic specialist cardiolog și a promovat concursul organizat în luna august. Dr. Roxana Leu-Vezeteu vine din București și a profesat la mai multe clinici din mediul privat, unde a primit recenzii foarte bune de la pacienți.

De asemenea, începând cu luna august, la Buzău a venit, tot pe secția Cardiologie, și un medic rezident. Potrivit contractului încheiat cu unitatea medical, rezidentul din București face circa 4 gărzi pe lună.

Pentru a complete schema de personal, Spitalul Județean are încheiat și un contract de colaborare cu un medic primar, specialitatea cardiologie. Este vorba despre Dr. Geta Ștefănescu care oferă consultații pacienților din spital în fiecare zi, timp de câteva ore, dimineața.

Cu alte cuvinte, secția Cardiologie funcționează în prezent cu un singur specialist cu normă întreagă în condițiile în care schema de personal prevede 8 medici, însă, spun reprezentanții Spitalului Județean, cei doi medici care au contracte de colaborare sunt un real ajutor pentru Buzău.

Asta în condițiile în care, aproape în permanență jumătate din cele 80 de paturi de pe secția Cardiologie sunt ocupate. Cei care rămân internați sunt, în general, pacienți cu vârstă de peste 65 de ani.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Recenziile bune cred ca au fost doar din privat ca erau contra-cost, la stat nu cred ca va mai avea aceleași “succes”.

    Am fost cu mama la UPU venita cu salvarea la ora 12 si am stat 10 ore, fără sa vina dna dr. Leu-Vezeteu Roxana sa consulte pacienții de la UPU, cu toate ca era de garda. S-a asigurat prin telefon ca sunt stabili si in rest nu mai conta, de la ora 22.00 nu a mai găsit-o nimeni.. singura consolare a pacienților si aparținătorilor, au fost doamnele asistente care au fost foarte drăguțe si ofereau informații celor așteptau un răspuns / o opinie / un medic.

    MORI CU ZILE LA UPU BUZAU (Spitalul Județean Buzau), medici specialiști lasă mult de dorit,
    NE-AM PIERDUT SI ULTIMUL DRAM DE UMANITATE!!! suntem lăsați sa murim cu buna știință !!!