Actualitate

(FOTO&VIDEO) Aglomerație întreaga zi la Biroul Electoral Județean. Președinții secțiilor de votare, obosiți după zeci de ore de muncă, au răbufnit

După ore întregi petrecute în secțiile de votare și o noapte albă, președinții secțiilor au avut parte și astăzi de o nouă zi dificilă. Au fost nevoiți să aștepte cu sacii de voturi și procesele verbale la sediile birourilor electorale ore întregi, la temperaturi de peste 35 de grade.

La acest scrutin, cum localele au fost comasate cu alegerile europarlamentare, președinții secțiilor de votare au fost obligați să facă două drumuri, unul la birourile de circumscripție locală pentru a lăsa sacii cu buletinele folosite la alegerile locale, și un alt drum la Biroul Electoral Județean, pentru materialele de la europarlamentare. Ceea ce a însemnat ore întregi pierdute la rând și oboseală maximă.

Obosiți după o zi lungă și o noapte la fel, oamenii au izbucnit, când au văzut că orele de așteptare nu se mai sfârșesc. Ei au reclamat mai multe probleme, inclusiv cu sistemul informatic, dar și cu fluxul creat, în condițiile în care au fost nevoiți să se plimbe cu sacii după ei între cele două puncte de predare. Oboseala, foamea, căldura și mai ales orele de așteptare au făcut ca nervii oamenilor să se întindă la maxim.

S-a așteptat ore întregi la coadă și la Biroul Electoral Municipal Buzău. Primirea proceselor verbale de la secțiile din municipiul Buzău a continuat întreaga după amiază.