Actualitate

Ședința Consiliului Local a început cu un moment de reculegere pentru buzoianul mort în tragedia aviatică din Constanța

Aviația Română este în doliu după moartea celor opt miliari aflați la bordul aeronavelor care s-au prăbușit în urmă cu două zile. Patru dintre victimele accidentului aviatic s-au instruit la Baza Aeriană de la Boboc, iar pilotul elicopterului era buzoian. Este vorba despre locotenent-comandor Bogdan Florin, în memoria căruia, astăzi, consilierii locali, au ținut un moment de reculegere.

Propunerea  a venit din partea viceprimarului Ionuț Apostu care astăzi a fost președinte de ședință.

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilotul elicopterului, avea 41 de ani și era angajat din anul 2003. Pilotul avea la activ peste 1500 de ore de zbor. În urma sa lasă o soție și trei copii îndurerați.

Ceilalți trei militari care s-au format la Boboc sunt:

Locotenent Pătraşcu Sorin, copilotul, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.  

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

 Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR, avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. 

Accidentul aviatic s-a produs pe 2 martie 2022. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării Naționale, MiG-ul 21 LanceR și elicopterul IAR 330-Puma s-au prăbușit, la distanță de 40 de minute și câțiva kilometri. MiG-ul a decolat la ora 19:50 și 13 minute mai târziu a dispărut de pe radar. Elicopterul cu șapte membri în echipaj a decolat la 20:21 și la 20:44 a pierdut legătura cu baza, după ce pilotul a raportat dificultăți din cauza vremii. Fusese chemat în bază. Nu a mai ajuns.