Actualitate SPORT

Șeful CJ Buzău, dezamăgit de ce se întâmplă la FC Buzău: ”Dacă se continuă cu jucători de 35, 40, 70 de ani, din iarnă, noi ne retragem! Nu ne interesează”

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, extrem de critic la adresa echipei de fotbal AS FC Buzău.

Într-o declarație la finalul ședinței Consiliului Județean, Neagu a dezvăluit că recent a fost pe stadion și a fost dezamăgit de jocul fotbaliștilor antrenați de Cristi Pustai, fotbaliști despre care a spus că au avut ”o lipsă crasă de atitudine în teren”.

În acest context, Neagu a făcut apel la toți factorii implicați în proiectul FC Buzău, finanțat cu bani de la bugetul municipiului și cel al județului, să facă tot ce au promis la lansarea proiectului, să  lupte pentru promovare, să ofere microbiștilor momente de mândrie, să fie motivați și să joace cu sufletul pentru Buzău.

” Am făcut apel la ceilalți implicați, investitor privat, și toți ceilalți. Trebuie să ne dăm mâna în spiritul echipei și să nu aruncăm banii publici absolut degeaba. Consiliul Județean nu se implică în problemele tehnice, cine joacă, cine antrenează. Nu suntem nici antrenori, nu suntem nici manageri de club, nu suntem nici procuratori de jucători, și așa mai departe, însă fiecare trebuie să-și facă treaba.  Ca microbist, pentru că îmi place fotbalul, am fost la meci, am vrut să realizez și eu ce se întâmplă acolo pentru că mi s-a părut o lipsă crasă de atitudine a jucătorilor în teren. Ca neprofesionist în teren, am vrut să văd, poate s-au schimbat lucrurile, am vrut să înțeleg. Nu e treaba mea ce face antrenorul, dar văd și eu o lipsă de atitudine. Eu vreau să aloc niște bani publici, dar înainte să ceri trebuie să și oferi”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Neagu a continuat  să fie extrem de dur, lăsând să se înțeleagă că FC Buzău nu va fi vaca de muls bani publici a nimănui:

”Echipa nu va fi un loc în care niște oameni își vor lua banii și vor merge pe principiul timpul trece și mergem mai departe. (..)  Noi în Liga 1 mari tradiții nu avem, a fost o echipă meteorică în liga 1. Mi-aș dori să atragem cât mai mulți parteneri din societatea civilă, în doi trei ani să avem o oarecare performanță în Liga 1, acesta este și scopul. Vreau să putem să creștem juniori, copii cărora le place fotbalul, pentru că dacă nu începem de jos în sus nu o să facem absolut nimic. Acum echipa a fost încropită, și am fost de acord să fie încropită doar la început”.

Președintele  CJ Buzău a  adăugat că nu va mai fi de acord ca în Crâng să joace fotbaliști de  35-40 de ani, ci trebuie aduși tineri cu ”foame de performanță”, care să-și dorească să evolueze și să lupte pentru Buzău.

” Sunt de acord. Nu putem într-o zi să realizăm totul, avem un program de 2-3 ani vis-a-vis de această echipă, să ajungem în prima ligă. Însă, eu nu sunt de acord  și nu voi fi de acord și i-am anunțat pe cei care fac parte din acest proiect  că dacă începând din iarna anului viitor se continuă cu jucători de 35-40-70  de ani, noi ne retragem din acest proiect. Nu ne interesează ! Acum am înțeles că e echipa nouă, că trebuie să fim pe o linie de plutire, dar ca să avem performanță trebuie sa promovăm fotbaliști tineri, care au foame de performanță, care vor să evolueze. Că de la o vârstă ajungi la saturație, îți iei salariu si gata, dar vreau să fie tineri legați sufletește de Buzău.

Deși extrem de critic la adresa FC Buzău, Petre Emanoil Neagu a promis că la următoarea ședință va aloca, așa cum a promis, bani pentru echipa din Crâng, însă a făcut apel, încă o dată, la toți cei implicați să facă ce au promis atunci când au pornit acest proiect:

”În iarnă, tragem linie și vedem ce va  mai fi”, a conchis șeful CJ Buzău.