Actualitate POLITICĂ

Constantin Toma în chestiunea referendumului: ”Ne batem serios să iasă treaba bine. Se opune conducerea liberală de la Buzău!” Ce sfat i-a dat gazetarul Ion Cristoiu (VIDEO)

Invitat la Interviurile lui Ion Cristoiu de la Alephnews, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a vorbit despre referendumul care va avea loc pe 26 septembrie, dar și despre faptul că întâmpină opoziție din partea liberalilor de la Buzău, în îndeplinirea obiectivului care vizează unirea Buzăului cu comuna Țintești. Primarul Buzăului s-a plâns că liberalii au încercat să îndepărteze bannerele care promovează referendumul. Constantin Toma spune, totuși, că își dorește ca referendumul să nu capete conotații politice, motiv pentru care i-a cerut liderului PSD, Marcel Ciolacu, să nu asume politic această acțiune.

Primarul Buzăului a mai afirmat, în același interviu, că deznodământul referendumului de la Buzău este atent urmărit de ceilalți primari din țară, pentru că ar putea fi un semnal pentru nevoia de reformă administrativă a României. Un subiect în privința căruia și premierul României, Florin Cîțu, și-a arătat susținerea. Sfatul gazetarului Ion Cristoiu, pentru Constantin Toma, a fost să îi convingă pe Ludovic Orban și Florin Cîțu de necesitatea alipirii Ținteștiului de Buzău, pentru a nu mai fi criticat de liberalii de la Buzău.

În vlogul pe care l-a realizat, după interviu, gazetarul Ion Cristoiu i-a criticat pe liberalii buzoieni afirmând că nu înțeleg că demersul lui Constantin Toma este în acord cu viziunea PNL despre modul în care ar trebui să se facă reorganizarea administrativă a României: ”Aceste comasări sunt în interesul actualei puteri! Ei (n.r.- liberalii buzoieni), nu! Că primește Toma, care e de la PSD, prea multă putere!”

Referendumul de la Buzău a fost un subiect criticat de reprezentanții PNL și USR-PLUS, într-o conferință comună, organizată la jumătatea lunii trecute. A fost, de altfel, singura conferință comună a aliaților de la guvernare, organizată în județul Buzău. Tirul de critici de atunci a vizat oportunitatea și lipsa de argumente privind un astfel de demers. Mai multe despre acest subiect AICI.