POLITICĂ

ȘEFUL PNL BUZĂU, GABRIEL AVRĂMESCU ANUNȚĂ: sesizare a organelor competente în cazul școlii de la Poșta Câlnău care a rămas închisă

Liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a anunțat, într-o emisiune televizată, că situația de la Poșta Cîlnău, unde elevii nu au fost primiți la școală, după reluarea cursurilor, cu toate că localitatea e în scenariul verde, a fost semnalată instituțiilor competente. Sesizarea a fost făcută de inspectorul școlar general Ionel Meiroșu, a anunțat Gabriel Avrămescu, într-o declarație în studioul TV Buzău:

”Am discutat cu inspectorul școlar general, știu că a făcut și o sesizare către organele competente pentru că este vorba despre îngrădirea dreptului la educație!”

Liderul PNL Buzău a sancționat public comportamentul primarului din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, comportament despre care a afirmat că nu este singular.

”Eu cred că trăim într-un sistem feudal în care există acești nobili locali care cred că au la dispoziție moșia lor, cu vasali și cu tot. Noi trăim într-un film prost, cu titlul ”Ciocoii vechi și noi”, și fiecare crede că legea e facultativă. E celebra expresie ”Așa vor mușchii lui!” să țină școala închisă, și hai să vedem dacă organele competente vor constata dacă a fost o problemă de birocrație sau că a fost o problemă că nu vor mușchii stăpânului feudal de acolo!” a subliniat Avrămescu.

Președintele liberalilor buzoieni a mai subliniat că astfel de derapaje vor fi sancționate de PNL Buzău:

”S-a creat acest domeniu feudal numit Buzău în care avem impresia că suntem stăpâni și argați. Asta s-a terminat! O dată pentru totdeauna! Fiecare primar trebuie să se consulte cu cetățenii…Asta se întâmplă și în servicii deconcentrate. Uitați-vă câți sunt fini, cumetri, neamuri în toate instituțiile astea publice!… Noi nu suntem vasalii nimănui aici! Dacă ei au impresia că aici se tratează cu dublă măsură, că la București facem într-un fel și aici altfel, se înșală amarnic!” a adăgat Gabriel Avrămescu.