Actualitate

Semnal de alarmă tras după carnagiul de pe DN2! Ce soluție există pentru evitarea unor astfel de tragedii

Sursa foto Fb/ Asociatia pro Infrastructura

După carnagiul înregistrat astăzi pe DN2 E85, pe o porțiune de șosea reconfigurată pe profil 2+1 alternativ, membrii Asociației Pro Infrastructură trag un nou semnal de alarmă: ”FACEȚI, în ceasul al treisprezecelea, CE TREBUIE PE DN2!!!”.

Membrii asociației, cei care militează de ani buni pentru reconfigurarea DN2, pentru a evita tragediile pe drumul cu valori de trafic uriașe, solicită reprezentanților CNAIR să intervină de urgență și să oprească vărsarea de sânge de pe Șoseaua Morții. Soluția, arată sursa citată, o reprezintă montarea de parapet care să separe sensurile de mers și să îi împiedice pe șoferi să recurgă la depășiri riscante, așa cum, cel mai probabil, s-a întâmplat astăzi.

“Încă 4 oameni MOR DEGEABA pe DN2! Din 2016 URLĂM în van că drumul morții, DN2/E85, trebuie pus în siguranță RAPID prin reconfigurarea sa pe profil 2+1 alternativ CU PARAPET care să separe sensurile de trafic! Dar nimic. Doar un segment de test între Movilița și Sinești unde astăzi un bizon criminal a făcut triplare, a depășit linia continuă pe zona cu două benzi, a intrat pe sensul opus cu bandă unică și… 4 oameni decedați și 5 răniți, inclusiv un copil de 8 ani, până la ora când scriem acest comunicat. Dincolo de discuțiile sterile despre educarea șoferilor idioți și cazurile când se intră involuntar pe contrasens (adormit la volan, infarct, neatenție, lipsă vizibilitate șamd), există o SOLUȚIE SIMPLĂ care aproape GARANTEAZĂ evitarea acestor carnagii și potolește șoferii inconștienți: PARAPET ÎNGUST DE SEPARARE DE SENS instalat pe profilul 2+1 alternativ! Adică exact așa cum CEREM OBSESIV, fără rezultat, de ani de zile.”

Sursa foto Fb/ Asociatia Pro Infrastructura

O soluție care dă roade și care nu este nici costisitoare, mai arată Asociația Pro Infrastructură.

“Transformarea DN2/E85 (ca de altfel a tuturor sectoarelor de DN pe platformă de 13 metri) pe sistem 2+1 alternativ, CU PARAPET care separă fizic sensurile, se poate face REPEDE, IEFTIN, FĂRĂ acord de mediu, FĂRĂ exproprieri, FĂRĂ relocări de utilități.”

Semnalul de alarmă este tras după ce astăzi 4 oameni au murit în urma accidentului de la Sinești. Alți 5, printre care au copil, au ajuns la spital cu diverse traumatisme. Detalii, AICI.