Actualitate POLITICĂ

Senatorul PNL, Vlad Pufu: ”Am terminat cu asfaltarea străzilor în Buzău sau cu buruienile? Referendumul, un moft apărut peste noapte!”

Liderii liberali consideră că investitorii care ar vrea să vină la Buzău nu depind de unirea Ținteștiului cu Buzăul iar dacă un investitor cu intenții clare și serioase ar fi venit în oraș și ar fi fost refuzat pe motiv că nu sunt terenuri pe care să dezvolte afaceri, cu siguranță, s-ar fi știut și s-ar fi căutat și identificat soluții.

Prezent recent în emisiunea Sens Direct de la Focus Tv, senatorul PNL, Vlad Pufu, a catalogat ca fiind ”un moft” demersul primarului Toma de a alipi Ținteștiul cu Buzăul, o acțiune care  nu este oportun a se realiza acum, când orașul are atâtea probleme și bani puțini. Doar după ce se vor fi rezolvat problemele în municipiu, se vor fi asfaltat străzile, aleile, se vor fi curățat cartierele de bălării, atunci ar fi, poate, oportună, unirea cu o altă localitate, a mai spus parlamentarul liberal, însă nicidecum în acest moment.  De altfel, la ședința de miercuri a Consiliului Local Municipal, consilierii liberali nu au votat împotriva referendumului, ci s-au abținut argumentându-și atitudinea prin aceea că un astfel de demers este inoportun.

” Am terminat noi cu drumurile în Buzău? Cu aleile din jurul blocurilor? Cu trotuarele? Am terminat cu spațiile verzi, că ne-au invadat șerpii pentru că am dat afară oamenii de la Urbis?  Am terminat toate aceste lucruri? (..) Nu avem  posibilitatea, așa cum se promite vecinilor din Țintești, să le asfaltăm străzile. Vom lua de aici și vom duce acolo și nu vom avea nimic cum trebuie. E un moft apărut peste noapte.”

Senatorul liberal Vlad Pufu mai spune, totodată, că e artificial creată ideea că odată cu unirea Ținteștiului de municipiu vor apărea și investitorii. Nimic nu i-ar fi împiedicat pe oamenii de afaceri să vină la Buzău până acum, dacă ar fi considerat orașul potrivit pentru afacerile lor, este de părere parlamentarul buzoian:

” Dacă ar fi venit investitorul X să investească la Buzău iar Buzăul nu ar fi putut să-i ofere un teren pentru că nu are zonă de dezvoltare, am fi știut cu toții. Ar fi fost 1, 2, 3 cazuri, după care puneam problema la nivel local și luam o decizie în consecință.  Domnul primar invocă Oradea și ce a făcut acolo domnul Bolojan, dar Oradea e cu 10 ani în fața noastră, Bolojan a făcut aceste lucruri lăudabile pe parcursul mai multor ani. Noi suntem la început. Poate le va face domnul Toma, dar să le facă întâi aici și apoi peste 3, 4 , 5 ani  să ne punem problema să ne unim cu Ținteștiul sau cu altă localitate, să facem Buzăul mare.  Dar, unde ni s-a demonstrat până acum că am vrut să dezvoltăm Buzăul și nu s-a putut pentru că nu am avut terenuri disponibile pentru cartiere?”

Senatorul liberal a vorbit la Focus Tv și despre ”mașinăria de vot” din Consiliul Local Municipal, unde PSD are majoritate iar proiectele trec pe bandă rulantă:

” Au transformat CLM în mașinărie de vot. Sunt cu toții între ei, nici nu mai e nevoie de prezența noastră, îi încurcă. Ei votează orice. Și un sac de cartofi dacă-l pui acolo îl votează. Domnul Toma are un aparat de vot, dar nu știu dacă atunci când votează, ei realizează și consecințele. Mă așteptam vara aceasta să ne plimbăm cu bărcuța pe Iazul Morilor,  pentru că acest proiect a plecat vara trecută, așa cum pleacă vara aceasta proiectul referendumului. Domnul primar ne dă teme pentru acasă, teme de vară. Vara aceasta am vorbit de Țintești, vara trecută am vorbit de Iazul Morilor. Până la urmă, singurul lucru concret care s-a întâmplat cu acest proiect este că au dispărut garajele oamenilor. Nu s-a pus nimic în loc, s-a blocat orașul, ați văzut ce ambuteiaje se produc acolo”