Actualitate POLITICĂ

USR PLUS îi arată cartonașul roșu deputatului Ungureanu după ce a susținut în Consiliul Local referendumul lui Toma

USR PLUS îi arată cartonașul roșu deputatului Emanuel Ungureanu după ce, miercuri, acesta a mers în Consiliul Local Municipal și și-a declarat public susținerea pentru organizarea referendumului privind alipirea Ținteștiului de municipiu.

Cum poziția consilierilor de la USR PLUS, stabilită în cadrul discuțiilor din cadrul filialei județene,  a fost cu totul alta față de cea a parlamentarului Ungureanu, aceștia abținându-se de la vot pe motiv că sunt încă multe nebuloase în privința referendumului, la orele serii, conducerea organizației a venit cu un punct de vedere prin care se delimitează clar de declaraţiile făcute de Ungureanu în şedinţa Consiliului Local Municipal.

“Poziţia exprimată de dumnealui astăzi este una personală, care contravine valorilor şi principiilor USR PLUS asumate inclusiv în programul de guvernare şi în campania electorală din decembrie 2020”.

Reprezentanţii USR-PLUS Buzău au precizat că poziţia lui Emanuel Ungureanu este una strict personală, taxând, totodată, atitudinea parlamentarului, care ar fi refuzat de fiecare dată dialogul, pe tema referendumului, cu liderii locali ai partidului din care face parte:

“Domnul Emanuel Ungureanu a fost invitat în mai multe rânduri la consultări în cadrul filialei USR PLUS Buzău, consultări care au avut ca temă poziţionarea partidului în privinţa referendumului. Din păcate, domnul deputat nu a dat curs invitaţiilor şi nici nu a transmis o poziţie pro sau contra referendumului. De asemenea nu a transmis informaţii sau argumente către filiala municipală sau judeţeană USR PLUS. Poziţia exprimată de dumnealui astăzi este una personală, care contravine valorilor şi principiilor USR PLUS asumate inclusiv în programul de guvernare şi în campania electorală din decembrie 2020”.

În același context, reprezentanţii USR PLUS transmit că deputatul impus de la Centru pe listele de la Buzău nu ar ține cont de opiniile colegilor de partid din teritoriu, preferând ”proiectele și interesele personale”:

” Nu cunoaştem informaţiile care au stat la baza deciziei domnului Ungureanu, având în vedere că acestea nu se regăsesc în proiectul comunicat public de domnul Toma şi nici nu au fost prezentate de domnul Ungureanu în cadrul filialei USR PLUS Buzău. Susţinem şi ne dorim investiţii majore de dezvoltare a municipiului Buzău (un spital municipal, o nouă zonă industrială, locuinţe sociale pentru tineri, centru de cercetare şi inovare), dar ne dorim ca acestea să fie realizabile şi fezabile, nu doar promisiuni electorale folosite în interes personal(..) USR PLUS Buzău a obţinut rezultate prin munca în echipă, prin transparenţă şi comunicare. Domnul Ungureanu ne demonstrează astăzi, prin anunţul dumnealui, că va face «campanie din casă în casă», fără a ţine cont de opiniile colegilor de partid şi ale alegătorilor din municipiul Buzău, că preferă proiectele şi interesele personale. Îi sugerăm însă, ca în timpul acestei campanii din «casă în casă», să afle şi problemele reale ale buzoienilor având în vedere că astăzi nu există un birou parlamentar al dumnealui în municipiul Buzău.”

Citește și AICI și AICI

Autorul știrilor

Cristina Sterian

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Crede că a tras lozul câștigător de regele pesedeilor. Să nu își facă iluzii,contul gras e la nea primarul,care este,că “e” pământurili unde a copilărit. Păcat că s-au încuscrit cu pesedeii , și-a pierdut credibilitatea. Cred că va fi repudiat din USR. Nu vrem alianțe cu mincinoșii .