Actualitate POLITICĂ

Senatorul PNL, Vlad Pufu, în prag de alegeri: ”Votăm cea mai bună echipă care să facă opoziție «terorii roșii», instaurată la Buzău de aproape 30 de ani”. Ce spune și contracandidatul său

A început numărătoarea inversă până la momentul în care liberalii își vor alege liderii filialei municipale. Doi candidați s-au înscris în cursa pentru șefia filialei: senatorul PNL, Vlad Pufu, actualmente președinte interimar, și Laurențiu Gabriel Banu,  membru în cadrul organizației. De asemenea, mai mulți candidați s-au înscris pentru celelalte funcții din cadrul filialei,  concurență care  nu  face altceva decât să arate că lucrurile decurg democratic.

Indiferent care va fi rezultatul alegerilor de duminică, liberalii spun că noua echipă de la Municipiu va fi formată din specialiști din toate ramurile, care vor fi în măsură să facă o opoziție serioasă în județ.

” Partidul Național Liberal e un partid foarte democratic, dinamic, în care există  foarte multe puncte de vedere, există foarte multe personalități și, totodată, orgolii. Ele se descarcă de multe ori la aceste alegeri, odată la 4 ani. Există diversitate și existând diversitate se creează, ulterior, și competență. În urma acestor alegeri vom reuși sa cristalizăm o echipă serioasă, care va face opoziție acestei ”terori roșii”, pe care PSD a instaurat-o la Buzău de aproape 30 de ani. Aceste alegeri vor stabili strategia noastră de abordare a opoziției. Ne vom stabili echipa de conducere și cei mai importanți oameni, care vor fi cei mai buni specialiști pe fiecare domeniu în parte: Sănătate, Cultură, Învățământ, astfel încât să avem analize pertinente și să facem o opoziție validă, serioasă și responsabilă la această comunicare din ce în ce mai mincinoasă a PSD. De aceea, alegerile la PNL au o mare însemnătate pentru viitorul electoral buzoian”, a declarat senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu.

La rândul său, Laurențiu Gabriel Banu, cel de-al doilea candidat la șefia filialei municipale a PNL Buzău, spune că, indiferent de ce situații s-au mai creat în filială, alegerile de duminică vor fi unele democratice, organizate sub semnul unei ”rivalități colegiale”, pentru ca la finalul scrutinului să fie aleasă cea mai bună echipă liberală:

”Această candidatură nu presupune, din punctul meu de vedere, o ”luptă.” Această candidatură este numai și numai o “competiție”. Sunt sigur, că se va desfășura în cel mai pur spirit democratic, se va desfășura în spiritul unei rivalități colegiale marcate de dorința de a uni PNL sub stindardul principiilor pur liberale. Am discutat cu foarte mulți colegi care au aceeași viziune doar că unii dintre ei nu au curajul de a spune tot ce se întâmplă în această Organizație însă, sunt sigur că vor vota pentru principiile liberale și nu a unor obligații impuse de liderii actuali”.

În ceea ce privește alegerile pentru șefia organizației județene a PNL, până acum nu și-a depus nimeni candidatura pentru prima funcție, deputatul Gabriel Avrămescu urmând a face acest pas sâmbătă dimineață.

Alegerile la Județ vor avea loc pe 3 iulie.