Actualitate POLITICĂ

SENATORUL PNL, VLAD PUFU, LA TVR1: ”România este unită doar pe hartă. Există foarte mari decalaje între Transilvania și Moldova”. Ce trebuie să facem pentru a avea o singură Românie

Senatorul PNL, Vlad Pufu, a atras atenția, în emisiunea Parlamentul României de la TVR 1, că România este împărțită în două, fiind decalaje foarte mari între Transilvania și Moldova.  Iar pentru ca aceste decalaje să fie înlăturate, iar cetățenii din regiunea Moldovei să aibă aceleași șanse la un trai decent ca cei din Transilvania, trebuie să fie dus la capăt, cât mai repede, proiectul Autostrăzii A7. De altfel, construirea  unei autostrăzi care să lege Muntenia de Moldova, este unul dintre principalele proiecte pentru care senatorul buzoian Vlad Pufu face demersuri neîncetate pentru a deveni realitate.

” Autostrada A7 este un proiect foarte important pentru noi, pentru comunitatea locală, dar nu doar pentru  cea buzoiană, ci pentru toată Moldova şi Muntenia de Est, căci Autostrada A7 va străbate de la Ploieşti- Buzău- Bacău- Paşcani- Siret. Este un proiect major atât pentru noi, dar şi pentru România. Noi am sărbătorit Centenarul, dar vă spun, din punctul meu de vedere, România este unită doar pe hartă. Din punct de vedere economic nu am făcut-o încă. Există foarte mari decalaje între Transilvania şi Moldova. Foarte mulţi oameni părăsesc Moldova şi pleacă la muncă în Transilvania, ori dacă noi vrem să avem o singură Românie, trebuie să o unim economic. Două Românii nu vor mai putea continua. E  nevoie de investiții mari de infrastructură în această zonă, pentru ca economia să se revigoreze şi să recupereze aceste decalaje majore între comunităţi, dincolo şi dincoace de Carpaţi. Infrastructura rutieră aduce investiţii majore, contribuie la investiţii de portofoliu de care are nevoie şi această zonă a  Munteniei şi a Moldovei”, a declarat senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu la TVR1.

Vlad Pufu la TVR 1

În același context, parlamentarul buzoian a adăugat că, alături de colegii săi parlamentari din Regiune, se va asigura că toate termenele din proiectul autostrăzii vor fi respectate :

”  Colegii mei au constituit la Ministerul Transporturilor un grup de lucru la CNAIR şi împreună cu toţi colegii mei parlamentari din zona Munteniei şi a Moldovei venim în fiecare luni la ora 13.00 să ne asigurăm de această comunicare dintre autorităţile de resort, că  toate autorităţile implicate în avizarea autostrăzii îşi fac treaba şi să încercăm să mijlocim această comunicare pentru ca ea să nu mai treneze, să nu se mai amâne termene, aşa cum s-a întâmplat până acum”, a mai declarat senatorul PNL Vlad Pufu.

Autostrada A 7 va lega Capitala de Moldova și va genera dezvoltarea economică a regiunii Moldovei, cea mai săracă din țară. O secțiune de autostradă este deja deschisă. Este vorba despre o porțiune de 16 km din centura orașului Bacău, care se suprapune cu traseul autostrăzii A7. Drumul de mare viteză ce va lega Capitala de Moldova va avea o lungime totală de circa 340 de km. Pe un traseu paralel cu actualul DN 2, autostrada va porni din A3 București-Ploiești, va avea noduri rutiere conectate la infrastructura deja existentă, pasaje, poduri, perdele forestiere și parcări.