Actualitate POLITICĂ

SENATORUL PNL VLAD PUFU: ”Trebuie să știm calendarul implementării proiectului național Banca de Gene. I-am solicitat ministrului Agriculturii un răspuns scris”

Senatorul PNL Vlad Pufu, care încă din campania electorală și-a asumat proiectul Băncii de Gene, continuă să facă demersuri pentru ca instituția de la Buzău, una de o importanță strategică națională, să-și poată deschide porțile, cât mai curând posibil.

Într-o interpelare în Senatul României, Vlad Pufu a readus în discuție importanța înființării și deschiderii cât mai repede a Băncii de Gene, solicitându-i oficial, în scris, ministrului Agriculturii, Adrian  Oros, un răspuns privind stadiul proiectului băncii de resurse genetice de la Buzău.

Ulterior, într-o postare pe facebook, senatorul de Buzău Vlad Pufu, a subliniat, încă o dată,  importanța cunoașterii calendarului implementării proiectului Băncii de Gene de la Buzău:

”Este nevoie să știm exact stadiul în care se află acest proiect, după aprobarea bugetului de stat. Trebuie să cunoaștem cu certitudine termenele la care să ne așteptăm atunci când vorbim despre o instituție atât de importantă pentru viitorul agriculturii românești.

În consecință, i-am solicitat ministrului Oros un răspuns scris privind calendarul implementării proiectului, pentru că trebuie să știm momentul la care porțile Băncii de Gene de la Buzău se vor deschide, iar aici va putea fi protejat, în sfârșit,  întregul patrimoniu genetic vegetal al României.”

Odată ce va deveni funcțională, Banca de Gene va așeza România pe harta științifică a lumii, urmând a fi o carte de vizită pentru țara noastră, nu doar pentru Buzău.  Banca de Gene îi va ajuta pe fermierii din Buzău și din restul țării, care în prezent sunt nevoiți să importe semințe de legume. Aici vor fi conservate bogățiile Buzăului, Banca de Gene ducând la salvarea și păstrarea soiurilor autohtone.

Mica Publicitate