Actualitate

Senatorul Vlad Pufu, la Realitatea TV, despre gesturile românilor împotriva afacerilor din Austria:”Toți suntem dezamăgiți, dar nu pot să încurajez gesturile extreme”

Votul dat de Austria împotriva României, săptămâna trecută, care a avut drept consecință faptul că țara noastră nu a fost admisă ca stat cu drepturi depline în spațiul Schengen, a determinat reacții în lanț la nivel societății. În spațiul public au apărut o serie de persoane care i-au încurajat pe români să refuze orice gen de serviciu din partea companiilor cu acționat austriac. Au fost inclusiv proteste la benzinării, dar și îndemnuri de închidere a conturilor la băncile cu acționari din Austria, prezente pe piața românească.

Într-o intervenție la Realitatea TV, senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu a declarat că acest gen de gesturi nu trebuie încurajate, chiar dacă ceea ce s-a întâmplat reprezintă o dezamăgire pentru întreaga societate.

„Este foarte bine că românii, în sfârșit, se manifestă. Toți împărtășim această dezamăgire, toți avem acest grad de revoltă, este foarte bine că ne facem vizibili și devenim vocali, însă, eu, ca politician, nu pot să încurajez gesturile extreme. Știu ce înseamnă, la ora actuală, aceste companii austriece, că sunt principalii contributori la bugetul de stat, buget care anul viitor are încărcări maximale, și, în spatele lor, sunt sute de mii de angajați români…Aș spune că nu este doar acum momentul în care să reacționăm ca români, ci de acum înainte trebuie să avem această atitudine, și trebuie să o avem la nivel civic și individual, fiecare dintre noi ar fi trebuit să o fi avut-o și până acum”, a declarat senatorul buzoian la Realitatea TV.

Pe de altă parte, parlamentarul liberal a spus că este important ca românii să reacționeze apărând interesul național, dar nu doar în astfel de momente.

„Trebuie ca această revoltă să nu țină doar două săptămâni, ci să învățăm să fim români zi de zi, inclusiv în momentul în care cumpărăm produse de la raft pentru că acolo, în momentul în care nu punem în plasă produse românești, să înțelegem că acolo cedăm, pentru prima data, suveranitatea pentru că nu încurajăm piața românească și antreprenorii români. Asta ca să nu discutăm doar la nivel demagogic despre cedarea suveranității”, a mai spus, la Realitatea TV, Vlad Pufu, senator PNL Buzău.

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Ce a înțeles până și domnul Ciolacu este că firmele astea activează în Romãnia și vor avea de suferit prin boicotarea lor mulți români. Dl Pufu a înțeles asta, a înțeles până și domnul Ciolacu(cum spunea într-un interviu la Prelipceanu) că sunt și alte metode de boicot, la alte niveluri.
    Chiar dacă voi supăra poate pe mulți cu ceea ce am spus acum recunosc că și eu sunt frustrată, nu m-am dus niciodată în concediu în Austria și nici nu voi ajunge probabil vreodată, dar totuși nu pot lovi în compatrioții niștri, nu-i pot face “victime colaterale” a unor greșeli ale altora- greșeli nu de ieri de azi. Una dintre ele a fost când Năstase, lider PSD și Premier a semnat contractul cu OMV. Dar atunci nu ați avut frustrări să nu-i mai votați mulți dintre cei care azi vă revoltați. Așadar , nu uitați că firmele astea totuși activează în România și plătesc taxe aici, iar transferurile conturilor de exp de la o bancă la alta nu sunt chiar așa simplu de făcut și rapid când sunt împrumuturi de rezolvat.
    Suntem umiliți în fiecare zi de multe altele și nu reacționăm, ia mai gândiți-vă puțin?!