Actualitate

Simți cum îți îngheață respirația! Recordul iernii, atins azi-noapte. Unde s-au înregistrat -31 de grade!

A fost cea mai friguroasă noapte a anului în România, fiind atinse cele mai scăzute valori de temperatură din acest an și de la începutul sezonului rece.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată la Întorsura Buzăului. -31,1 grade Celsius au indicat termometrele în localitatea cunoscută ca polul frigului din țara noastră.

Temperaturi foarte scăzute au mai fost: -25.8 grade Târgu Secuiesc, -25.4 grade Brașov,  -23.6 grade Joseni, -23.6 grade Obârșia Lotrului, -23.2 grade Miercurea Ciuc -20.0 grade Rădăuți.

Și în județul Buzău a fost cea mai friguroasă noapte. Cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată pe vârful Penteleu, unde s-au înregistrat -13,9.

Potrivit măsurătorilor făcute de meteorologi, în ceea ce privește localitățile, cel mai frig a fost la Pătârlagele, unde dimineață au fost -12,2 grade. La Bisoca au fost -11 grade, în municipiul Buzău -9,1, iar în municipiul Rm. Sărat au fost -9 grade Celsius. Și la Lopătari a fost foarte frig, după cum au semnalat localnicii, care au înregistrat, cu termometrele proprii, o temperatură de -12,8 grade, după cum Șansa News a scris aici.