Actualitate Social

Sisteme complexe de informare a călătorilor, în autobuze. Cine a venit cu propunerea și ce răspuns au autoritățile

Autobuzele societății de transport în comun din municipiul Buzău ar putea fi dotate, în perioada următoare, cu un sistem audio prin care călătorii să fie anunțați ce stație urmează. Este vorba despre un sistem care ar fi extrem de util persoanelor cu deficiențe de vedere, care depind de un însoțitor sau au nevoie de ajutorul unei alte persoane când circulă cu mijloacele de transport în comun.

De altfel, propunerea privind implementarea unui sistem audio de informare privind numele următoarei stații a venit chiar de la persoanele cu dizabilități din Buzău, care se lovesc zilnic de această problemă. Propunerea a fost prezentată în ședința de Consiliu Local Municipal de consilierul local PNL, Florin Sangiu.

“Am stat de vorbă cu mai multe persoane cu deficiențe de vedere și m-au rugat să aduc în atenția dumneavoastră propunerea de a se crea un sistem de anunțare a stației următoare în mijloacele de transport în comun.”

De partea cealaltă, primarul Constantin Toma a arătat că propunerea buzoienilor poate fi pusă în practică, dar nu imediat.

“Cred că nu este o problemă, dar mai trebuie așteptat un pic. În primăvara anului viitor va fi gata sistemul de management inteligent al traficului. Cred că există această posibilitate odată cu noul soft pe care îl au în achiziție.”