Actualitate SĂNĂTATE

(Update) Situația de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă şi Evaluare din cadrul DGASPC se agravează. Noi infectări cu SARS-CoV-2 în rândul copiilor și angajaților

DPDC Buzau

Update: Focarul de COVID-19 de la Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare din cadrul DGASPC ia amploare. Duminică, 29 august, încă doi angajați au fost confirmați cu infecție cu coronavirus. Iată ce transmite Prefectura Buzău despre acest caz:

“Dinamica îmbolnăvirilor:

  • vineri     27.08 – 1 caz personal îngrijire cu test PCR pozitiv vineri
  • sâmbătă 28.08 – 2 cazuri personal îngrijire
  • 8 cazuri copii
  • duminică 29.08 – 2 cazuri personal îngrijire.

Au fost efectuate 18 teste antigen – 15 la copii și 3 la adulți – și 10 teste PCR de către DSP. Copiii au fost internați în Spitalul municipal RM SĂRAT, iar adulții au fost evaluați prin SJU Buzău și izolați la domiciliu. Dintre cei 18 angajați – personal îngrijire, 14 sunt vaccinați complet. În Centru sunt 15 copii asistați.”

Știrea inițială: Situația de la Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău se agravează după ce alți doi copii, beneficiari ai centrului, și un instructor, au început să prezinte semne de boală și au fost testați pozitivi cu teste rapide. Astfel, în acest moment, sunt 8 copii care ar fi infectați cu coronavirus, după cum arată testele rapide și 3 angajați ai unității, dintre care unul are test PCR pozitiv. În toate celelalte cazuri, s-au făcut teste PCR iar duminică la prânz sunt așteptate rezultatele.

După ce vineri un angajat a fost testat pozitiv cu test PCR iar sâmbătă testele rapide au arătat că sunt infectați alți doi angajați și 6 copii, duminică, alți 2 copii și un instructor au început să prezinte semne de boală și au fost testați. Toate cele 3 teste rapide au fost pozitive, astfel că și în cazul lor, ca și al celorlalți, DSP a prelevat analize pentru a confirmate PCR, în laborator.

Toți cei 8 copii au fost internați la spitalul din Rm.Sărat iar cei 3 angajați ai centrului sunt izolați, la domiciliu, starea lor fiind bună.

Pe de altă parte, este de menționat că angajații centrului din cadrul DGASPC sunt vaccinați la începutul campaniei de imunizare a populației, însă cu toate acestea, iată, s-au îmbolnăvit și au împrăștiat virusul.

De altfel, aceasta ar fi ipoteza de lucru în cadrul anchetei epidemiologice: virusul ar fi putut fi fost adus în centru de unul dintre angajați, răspândindu-se, rapid, și îmbolnăvind personalul dar și mare parte din beneficiari.

În funcție de rezultatele care sunt așteptate duminică, Direcția de Sănătate Publică va dispune măsuri în consecință, urmând a declara focar în Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare din DGASPC Buzău. De altfel, acesta ar fi primul focar de coronavirus de la Buzău din valul patru al pandemiei.

Citește și AICI