SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

SITUAȚIE DISPERATĂ LA SPITALUL DIN RM.SĂRAT. Încă un medic se pensionează. Câți doctori mai rămân să trateze bolnavii de COVID-19

Situație din ce în ce mai disperată la spitalul suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus din Rm.Sărat.

În plină pandemie și cu un deficit major de cadre medicale, Spitalul Municipal va fi pus, în curând, în situația de a rămâne în doi medici pneumologi. Cel de-al treilea va ieși la pensie, cel mai probabil, începând cu data de 1 august.

” Avem un singur infecționist, un singur ATI-st, un singur cardiolog, un singur internist de aceeași vârstă cu infecționistul, un singur neurolog, de aceeași vârstă cu infecționistul, deci, persoane trecute de vârsta pensionării. Avem doar doi medici pediatri. Deficitul de medici e enorm și nu o să mai facem față. O să se pensioneze și un pneumolog și rămânem cu doi. Nu avem încotro, nu ni se oferă soluții, doar trebuie să mergem mai departe”, a declarat în emisiunea Focus News de la Focus Tv, directorul medical al Spitalului Municipal din Rm.Sărat, Felicia Vasile.

Deși spital suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, Spitalul Municipal din Rm.Sărat are un singur medic infecționist, pe Georgeta Negoiaș, un medic care a trecut de vârsta pensionării, dar a ales să rămână în câmpul muncii, pentru a trata bolnavii de COVID-19.

Citește și: https://sansanews.ro/exclusiv-georgeta-negoias-medicul-care-trateaza-pacienti-covid-la-rm-sarat-marturisiri-cutremuratoare-am-fost-amenintata-cu-moartea-iar-asistentele-inchise-in-saloane/