Actualitate

SLUJBE DE POMENIRE PENTRU EROII REVOLUȚIEI, ÎN BISERICI ȘI MĂNĂSTIRI. Ce se întâmplă la Buzău

Toate locaşurile de cult ortodoxe vor oficia, marţi, slujbe de pomenire a eroilor Revoluţiei din 1989, la împlinirea a 31 de ani de la eveniment.

”În ziua de marţi, 22 decembrie, după terminarea Sfintei Liturghii, la Catedrala patriarhală va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. Această slujbă de pomenire va fi săvârşită în toate bisericile şi mănăstirile din cadrul Patriarhiei Române unde se va sluji Sfânta Liturghie”, a transmis Patriarhia Română.

La Buzău, ceremoniile dedicate comemorării eroilor Revoluției de la 1989 vor avea loc în Piața Dacia, la ”Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989”, începând cu ora 10.00.

Acolo va avea loc o ceremonie militar- religioasă organizată de Instituția Prefectului – Județul Buzău, Garnizoana Buzău și Asociațiile de Revoluționari din Buzău.

Ceremonia se va desfășura cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială prevăzute de reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea SARS CoV-2.

Mai multe despre condițiile în care vor fi organizate ceremoniile specifice zilei de 22 decembrie puteți citi AICI